De fineste Kaj boller

Kaj boller

De fineste Kaj boller

De her Kaj boller har Mathilde haft med til sin 1 års fødselsdag i dagplejen. De er super nemme at lave, de smager virkelig godt og så elsker børnene dem. Og en ekstra lille bonus er at de helt små børn også kan spise dem, for bollerne har nemlig en dejlig blød skorpe og så er de super luftige. 

Bollerne hæver meget, så lav dem endelig ikke for store fra starten

Her kommer opskriften ca. 15-20 boller

Det skal du bruge til den grønne dej

  • 2,5 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 dl olie
  • 150 g frisk spinat eller optøet fra frost
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 150 g grahamsmel
  • 200 g havregryn
  • ca. 300 g hvedemel (det kommer lidt an på hvor meget vand, man får slynget ud af spinaten)

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i 1 dl lunkent vand
  2. Vask spinaten, slyng den fri for vand og blend den med 1,5 dl vand
  3. Kom spinat, olie, salt og æg ned til gæren
  4. Tilsæt grahamsmel og havregryn
  5. Kom tilsidst hvedemelen i og ælt dejen på røremaskine. Måske du skal tilsætte lidt ekstra mel. Dejen skal være en lille smule klistret, men ikke mere end du stadig kan arbejde med den i hånden
  6. Lad dejen hæve tildækket i min 30 min, gerne længere

Det skal du bruge til den røde dej

  • 1,5 dl lunken vand
  • 1 dl rødebedesaft (fra syltede rødbeder)
  • 25 g gær
  • 1 dl olie
  • 1 tsk salt
  • 1 æg m/l
  • 100 g havregryn
  • 150 g grahamsmel
  • 250 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Tilsæt olie, rødbedesaft, salt og æg
  3. Kom havregryn, grahamsmel
  4. Kom tilsidst hvedemel i og giv dejen en ordenlig omgang på røremaskinen
  5. Lad dejen hæve i 30 min

Når de to deje har hævet, former du små runde boller af den røde dej.
Tag derefter en klat grøn dej og rul den ud til en cirkel på bordet med en kagerulle. Rul den ikke alt for tynd, så er der risiko for at den sprækker under bageningen. Læg den grønne dej over den røde bolle og pak den ind som en fastalavnsbolle 😉 Læg bollen på en bageplade med bagepapir og med samlingen nedad. Lad bollerne efterhæve i ca 20 min.

Kaj boller
Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 min alt efter størrelse og ovn
Lad bollerne afkøle på en rist. Giv til sidst Kaj bollerne øjne og skær en mund. Jeg har brugt sukkerøjne fra bagebixen.dk som jeg har sat fast med lidt tyk glasur. 🙂

Kaj boller

Kaj boller

Kaj boller

 

Mangler du flere ideer til sjove boller så se evt mine opskrifter på museboller, turtelboller eller bamseboller

25 tanker om “De fineste Kaj boller

  1. Caroline siger:

    Hej. Sikke nogle fine boller. Jeg har prøvet at bage dem i dag og har 2 spørgsmål. 1) hvordan har dine boller fået så fin en grøn farve? Jeg synes mine bliver mindre grønne. Og 2) jeg synes mine boller har en hård/sej skorpe, som jeg tænker at det bliver svært for vuggestuebørnene at bide over, hvad kan jeg have gjort forkert?
    Mvh Caroline

    • Lykke Lykke siger:

      Hej Caroline
      Beklager meget det sene svar. Beskeden er simpelthen gået min næse forbi.
      Har du mon blendet spinaten helt, så du får en flydede grøn masse? Det gør jeg når jeg laver dem, så bliver de flotte grønne. 🙂
      Har du penslet dem med noget? Mine får nemlig en helt blød “skorpe” som er helt perfekte til de helt små børn, og jeg pensler dem ikke. Måske det er svaret? Håber ellers de smager godt 🙂

  2. Emmelie siger:

    Hej
    Da jeg snart skal afprøve disse super søde kajbolle, ville jeg høre om den røde dej smager meget af rødbede?
    Hvordan får du saften fra rødbederne? Trykker du saften ud af dem eller er det bare væsken fra de syltede rødbeder?

    • Lykke Lykke siger:

      Hej Emmelie.
      Nej jeg synes ikke den røde smager meget af rødbede, men en anelse gør den selvfølgelig (når man ved der er rødebede i) 😉
      Jeg bruger bare væsken fra de syltede rødbeder 🙂

      Jeg håber du får held med dem 🙂

  3. Kamilla siger:

    Så fine boller! Dem skal jeg da helt klart afprøve til min datters 2 års fødselsdag i vuggestuen – Kunne man måske bruge frugtfarve i dejen i stedet ?

    • Lykke Lykke siger:

      Hej Kamilla
      Tusind tak 🙂
      Man kan godt bruge frugtfarve, men jeg tvivler på du kan få dem ligeså grønne 😉 Men det er da et forsøg værd. Og giv endelig en tilbagemelding om det fungere 😉

  4. Monica siger:

    Jeg har lige lavet bollerne og de blev fine grønne-jeg kan ikke lide smagen af rødbede, så jeg brugte rød frugtfarve istedet-det virkede helt perfekt.

  5. Helle siger:

    Hej hej, jeg har prøvet de fine boller og sikke en smuk grøn farve de fik i dejen og under hævning, men da jeg bagte dem, blev de mindre grønne… jeg har ikke penslet, hvad kan det være? ?.

    • Lykke Lykke siger:

      Puha ja det er ikke nemt at svare på. Har de mon fået for hård varme? Jeg havde ikke problemer med at de mistede farven

      • Helle siger:

        Tror du jeg kan give dem 180 grader og så blot lidt længere tid? 🙂 Jeg skal bage i aften, da jeg skal have dem med i morgen tidlig i vuggestuen :o)))

  6. Kristina Overgaard siger:

    Hej 🙂
    Sikke en skøn opskrift!
    Bollerne smager fantastisk! Var spændt på smagen.
    Jeg er dog lidt skuffet over at mine mistede så meget af det grønne under bagningen…. eller dvs at de tog så meget brunligt skær….
    man kan godt se de er grønne og de er også vildt flotte grønne inden i… men den brunligt farve de tog under bagningen ved 200 grader varmtluft som jeg kunne læse mig til herinde …. ja….
    hvad kan man gøre en anden gang for at mindske det?
    Længere tid ved svagere Varme ? Eller ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *