Babysvømning

Babysvømning er en fantastisk aktivitet mellem forældre og barn, derudover styrker det barnets motorik og sanser.

Da Caroline var 4 måneder startede vi til babysvømning i Hornsyld. Det var et hold, hvor der var en 1/2 times babysvømning og derefter 3 kvarters træning på land for mødrene. Det passede super godt med tidsplanen. Det passede med, at der var fin tid til at klæde om, fordre babyerne af og putte dem i barnevognen, inden træningen startede for os mødre. Det var stort set alle babyer der trængte til en ordentlig skraber efter turen i det varme vand. Perfekt, så var der ro til at mødrene kunne give den gas med træningen. Og de børn der ikke ville sove, lå og hyggede sig på et tæppe ved siden af sin mor. Det var virkelig hyggeligt og super hårdt selvfølgelig:D Der blev fokuseret meget på at det var efterfødselstræning, hvilket var super godt. Der er meget man lige skal have styr på igen efter sådan en fødsel. Vi blev godt og grundig udfordret med diverse hop og maveøvelser.

Babysvøning er virkelig en god aktivitet, du kan lave sammen med din baby. Der er masser af den helt nære hud mod hud kontakt, som vi virkelig ikke kan få for meget af. Derudover bliver babys syv sanser stimuleret. Syns-, høre-, lugte-, smags-, berøring-, ledmuskel- og labyrintssansen. Det er samspillet mellem babys bevægelser og vandets opdrift, modstand og tryk, der udfordrer motorikken. Men der er flere fordele ved babysvømning ud over den sansemotoriske udvikling og gode kontakt. Du sørger for at fastholde din babys naturlige glæde ved vand og undgår vandskræk senere i barnets liv, og dit barn får en naturlig respekt for og forsigtighed i forhold til vand. Baby får også en social oplevelse ud af gruppeaktiviteten i vandet, hvor vi alle synger sammen, leger parvis eller lader de små hilse på og vinke til hinanden.

 

Her er en lille huskeliste med de vigtigste ting til tasken;)

  • Babybadebukser
  • To håndklæder til baby. (Et du kan bruge til og fra omklædningen og et til selve omklædningen)
  • En god creme du kan smører baby ind i efter svømningen. Klorvandet kan godt udtørre huden
  • Tøj der er nemt at tage af og på
  • En mønt til skabet
  • Mad og drikke til baby. Hvis du ammer så husk endelig en vandflaske til dig selv

Så er det bare at komme afsted:)

 

Tak fordi du læste med.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *