Corona-ferien er slut

Corona-ferien er forbi

Det har været den bedste og mest nærværende ferie længe. Jovist er det en forfærdelig situation Danmark og resten af verden står i, men man kan også vælge at fokusere på alt det gode krisen har bragt med sig. Jeg har nu været hjemme i 7 uger. Og jeg har virkelig mærket taknemmeligheden for at kunne bruge alle disse uger med mine piger. Emil har haft virkelig travlt i marken, så jeg har stået for det meste her hjemme i denne periode. Vi har haft det mest fantastiske vejr, og vi har fået lavet så mange ting i haven. Jeg har bla. fået flyttet mit stauderbed, som jeg aldrig rigtig har været tilfreds med, da det altid har ligget under vand, når det har regnet meget. Og det kan stauderne altså ikke lide. Så nu har jeg fået gravet det hele op og flyttet over i et andet bed. Så har jeg fået fyldt noget mere jord i det gamle bed, så vi forhåbentlig kan undgå det kommer til at stå under vand igen. Jeg har besluttet mig for at plante nogle buske i beddet istedet for stauder, for at skabe lidt rum og læ i vores store åbne have. 

Gratis planter
Det nye stauderbed med gratis planter

Jeg elsker at finde gode tilbud, spare penge og genbruge, men ikke dermed sagt, at jeg ikke også elsker nyt. Men en god blandning er bedst:) Og inden for planter kan man ofte finde en masse gratis. Se fx her hvordan jeg lavede hele mit stauderbed gratis og nu har jeg planer om, også at lave mit nye bed helt gratis. De første planter har jeg allerede fået fra min søde nabo, som har den smukkeste have fyldt med lækre farver fra stauder og alverdens buske og træer. Jeg fik en masse stiklinger af hende og så var det ellers bare hjem og sætte dem i jorden. Og så er det jo perfekt med alt det regn vi får i de her dage. Perfekt til nysatte planter og ikke mindst min urtehave 🙂

Gratis planter
  Gratis planter fra naboen. Jeg skal have fundet nogen flere planter. Måske det skal være dronningebusk og syrener. Nu må vi se hvad jeg kan finde:)

Jeg har også fået lavet et nyt hindbærbed. Da vi flyttede ind på gården, var der nærmest hindbær overalt. Men efter vi har anlagt ny have, er der ingen tilbage. Så “corona-ferien” er også blevet brugt på at lave et nyt hindbærbed. Og det har jeg også lavet helt gratis. Jeg har nemlig været så heldig, at min mor og far har en helt masse hindbær hjemme hos dem. Og hindbær gror altså som ukrudt, så de er til at få fat i mange steder. Jeg tog pigerne med og så lavede vi en hyggelig tur ud af at hente hindbær og de hjalp mig med at plante dem. Jeg elsker virkelig at tøserne er blevet så store, at de kan og gerne vil hjælpe til. 🙂

Gratis planter
Gratis hindbær som pigerne har hjulpet med at plante

Generelt har jeg virkelig bare nydt at vi har kunne gøre præcis hvad vi har haft lyst til og det vi ikke nåede den ene dag, gjorde vi bare dagen efter. Det har været en befrielse at komme ud af det daglige hamsterhjul og de sidste 14 dage, hvor pigerne igen er startet i børnehave, kan jeg virkelig mærke hvor rigtigt det føles i min mave, at give dem korte dage 9-15 i børnehaven. I morgen fredag starter jeg igen på arbejde og jeg frygter lidt hvordan især Mathilde kommer til at tage det. Hun er nemlig stoppet med at sove middagslur, hvilket går rigtig fint nu, MEN hun sover også til kl 7 hver morgen og har en kort dag i børnehave. Fra i morgen skal hun op lidt i 6 og bliver først hentet ved 16-tiden og stadig uden middagslur i børnehaven. Det er nemlig ikke længere muligt at få en middagslur i børnehaven efter genåbningen i forbindelse med corona. Det gør mig så trist at få en datter hjem, som slet ikke kan hænge sammen og bare er så ked af det. Det er måske at tage sorgerne på forskud og jeg håber ikke det går så galt, men jeg frygter det lidt.  

Men udover middagsluren er Mathilde bare SÅ sej til at gå i børnehave. Hun er glad både når jeg aflevere hende og når hun bliver hentet. Nu handler det bare om at få nogen gode relationer deroppe. Men det er jeg slet ikke i tvivl om nok snart skal komme. 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *