Hjemmelavet bolsjer

Hjemmelavet bolsjer

Lav dine egen bolsjer

Jeg havde igår store bagedag med min søster. Vi har længe snakket om, at vi altså snart skal prøve at lave hjemmelavet bolsjer, så nu har vi besluttet at det skal være. Vi har bestilt denne bolsjerstartpakke hos bolsjehuset, hvor der er alt, hvad man skal bruge til at lave hjemmelavet bolsjer. Pakken indeholder råvarer til 5 kg bolsjer, det eneste du skal købe ved siden af er sukker.

Startpakken
Startpakken

Vi lavede 3 slags bolsjer.

  • Spejderhagl – 2 ml sort farve, 2 spsk. salmiakpulver, 1 spsk. lakridspulver og 1 ml. anis
  • Kongen af Danmark – 2 ml. rød farve, 1 1/2 ml. anis
  • Champagnebrus – 1 tsk. citronsyre, 2 ml. grøn farve og 3 ml. champagnearoma

Grundopskriften på bolsjer er:

  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl druesukker
  • 5 dl sukker
  1. Det hele blandes i en gryde. Sæt termometer i gryden, sæt låg på og kog det i ca 5 min. 
  2. Tag låget af og kog videre til 140 grader
  3. Rør forsigtigt i massen med termometeret indtil den er 162 grader
  4. Hæld massen ud på bolsjemåtten (husk endelig handsker, da det er MEGET varmt)
  5. Tilsæt den farve du ønsker og bland det godt med en skraber
  6. Tilsæt den smagsvariant du ønsker og blad igen
  7. Saml massen ved at folde måtten ind over midten og træk den hurtigt tilbage igen 
  8. Når massen er samlet, kan du lave en pølse og klippe dine bolsjer (det skal gå lidt stærk. Den stivner lige pludselig hurtigt)
  9. Klip dine bolsjer og læg den på et stykke bagepapir. De må ikke røre ved hinanden, så får du svært ved at skille dem fra hinanden når de er blevet kolde. 
  10. Når de er afkølet helt, skal bolsjerne opbevares i en lufttæt beholder

Hjemmelavet bolsjer

Brug fx bolsjerne til en værtindegave
Brug fx bolsjerne til en værtindegave

Det er helt sikkert ikke sidste gang vi skal lave hjemmelavet bolsjer

Tak fordi du læste med og rigtig god fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *