Se her, hvor meget tøj du skal købe til baby.

tøj str. 56

Hvor meget tøj skal baby bruge i str. 50/56?

Det spørgsmål tror jeg nærmest alle gravide har stået med. Hvor meget tøj skal man købe i str. 50/56, til det lille nye vidunder? 
Selv her anden gang jeg skulle gøre garderoben klar, var jeg i tvivl om, hvor meget jeg skulle bruge. Og så er der altså også forskel på, om man venter sig et sommer eller vinter barn. Caroline er fra juli, så der er faktisk en del af hendes tøj, som jeg slet ikke har brugt til Mathilde, som jo er fra marts måned. Jeg har fx ikke brugt en eneste kortærmet body.

Nu er Mathilde halvanden måned og er allerede gået en tøjstørrelse op. Så jeg har prøvet at lave en overskuelig liste herunder, over det tøj hun har brugt i str. 56.

Her er hvad jeg har brugt af tøj str. 56 (vinterbarn)

 • 1 uldkøredragt
 • 1 uldhue
 • 1 sæt uld futter og luffer
 • 9 langærmet body’er
 • 8 par bukser 
 • 4 uld langærmet body’er
 • 4 cardiganer
 • 6 natdragter
 • 2 par strømper

Det lyder måske af meget, men du kan altså nemt komme ud for, at skulle bundskifte det lille vidunder 3 gange eller mere om dagen pga. gylp og bleuheld;) (Haha, i skrivende stund sidder jeg med Mathilde på armen, som selvfølgelig lige har overgylpet sit OG mit tøj, så jeg smutter da lige ud og bundskifter for en gang skyld!) Glemte jeg at sige at hagesmække altså godt kan bruges selvom baby ikke savler endnu. De er fantastiske til gylp også. 😀
Mængden af tøj kommer selvfølgelig også an på, hvor ofte du vasker. Jeg synes, at jeg vasker konstant og et godt råd er, at købe tøjet i nogenlunde samme nuancer, så man kan vaske det sammen. Ellers kan det godt være svært at få samlet en vask, og der vil gå længere tid inden du får det hele vasket.

Nedenfor kan du se mere specifikt, hvad jeg har brugt af hver.

tøj str. 56 
– 9 langærmet body’er.
Til helt nyfødt er slå-om-body’er helt fantastiske, da de ikke skal over hovedet. 

tøj str. 56
– 2 buksedragter (Dem har jeg talt med som bukser)

tøj str. 56
– 4 par bukser 
– 2 par strømpebukser (str. 50/56) og 1 par bloomers (dem har jeg også talt med som bukser)
Mine favorit bukser er helt klart de hvide hjemmestrikket uldbukser og de hjemmestrikket bloomers med strømpebukser til. De er så dejlige bløde og nemme af få af og på 🙂
(Opskriften på bloomersnerne kan du finde her)

tøj str. 56

– 6 natdragter.
Jeg har både med og uden fødder. Jeg synes dem med fødder er rarest, hvis altså man kan finde nogen der sidder godt fast med elastik ved anklen. Jeg kan anbefale natdragterne fra H&M og Name it, hvorimod natdragter fra Pippi slet ikke dur herhjemme. De er ALT for brede i kroppen og løse omkring fødderne.

tøj str. 56
– 4 uld langærmet body’er. Jeg har både Joha, Hummel og dem fra Bilka og jeg vil sige de er lige gode. 

tøj str. 56
– 4 cardiganer 
2 eller 3 kan nok også godt gøre det. Men jeg synes det er rart at være sikker på, at have en ren at kunne tage på, når der sker uheld. Her er min favorit helt klart også den øverste hjemmestrikket trøje. 

tøj str. 56
Hele tøjpakken str. 56
Hvor meget tøj i str 56
Hjemmestrik fra top til tå 🙂

 

Personligt har jeg kun købt ét sæt i str. 50, fordi jeg ville være sikker på, at jeg havde et sæt tøj, som passede prinsessen 100% og så ordentligt ud, men jeg ærger mig nu over, at det kun kunne bruges i ca. en uge. før det var for småt. Så vent hellere med at købe ret meget i str. 50, før du ser hvor stor baby er. Mit sidste råd må være at vente med at købe hele garderoben til den lille ny, for du får helt sikkert også noget tøj i barselsgave og det er så ærgerligt at have noget fint tøj liggende, som man slet ikke får brugt 😉

Jeg håber du kunne bruge rådene og så må du have rigtig god fornøjelse med indkøb og den kommende baby 🙂

En tanke om “Se her, hvor meget tøj du skal købe til baby.

 1. Anne Vestergaard siger:

  Kære Lykke-Lykke

  Fantastisk blog du har her 🙂 Er desværre ikke gravid endnu, men arbejder på sagen. Og kommer til at bruge denne blog meget, fornemmer jeg allerede nu. Bare dette indlæg med garderobe til den nyfødte, har jeg slugt med begejstring.

  Glæder mig til at finde masser af inspiration. Tak for hjælpen. 🙂

  Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *