Er du klar på en ny udfordring?

Projekt sommerform juni måned

Så er det den 1. Juni, 3 måneder siden jeg har født og det er nu tid til en ny udfordring, for at komme et skridt nærmere sommerform. Maj udfordringen, som gik ud på at gå 70 km, gik over al forventning. (Du kan læse resultatet her) Ja, som sagt, så er det nu 3 måneder siden, at jeg fødte lille Mathilde, og jeg begynder virkelig at kunne mærke, at jeg har fået min krop tilbage. Jeg er helt fri for alle de smerter jeg havde under graviditeten og det enste jeg mangler at få tilbage, er min kondition og styrke. Og aldrig har jeg været så motiveret som nu. Jeg har virkelig længtes efter at kunne være aktiv igen og så er det jo den perfekte årstid vi går imøde. Total win win! 

Jeg har aldrig været typen der har gået i fitnesscenter eller for den sags skyld trænet meget. Heller ikke selvom jeg er fysioterapeut. ? Men jeg elsker at være aktiv og for mig er det allervigtigste, at det jeg laver af aktivitet er motiverende og giver mig god God energi. Og hvis jeg har et mål om at jeg fx skal tabe mig eller strammes op, så når jeg det nemmest, hvis jeg sætter det op som en udfordring eller konkurrence. Jeg er et konkurrence menneske, og derfor er udfordringer meget mere motiverende for mig, fremfor regler. For mig dur det fx ikke at sige at mandag, onsdag og fredag SKAL jeg træne. Nej, det fungere meget bedre at lave en konkurrence, som fx: hvem der kan tage flest gentagelser eller hvem kan gå flest km. Så vil jeg til en hver tid gøre mit bedste for at ligge nr. 1??? 

Kender du til det der med at, NU skal jeg altså igang med træne eller NU skal jeg altså spise sundere. Så går der en uge og så kan man ikke holde det mere. Det kan kun blive en fiasko! (I hvert fald for mig)
Find istedet ud af hvad der motivere dig. Lav en udfordring med dig selv eller din veninde. Det er klart sjovest at lave udfordringer med andre end kun sig selv. Jo flere desto bedre. 

Min juni måned udfordring lyder på at gå 120km. Jeg har fået min mor, søster, bror og svigerinde med på udfordringen og jeg glæder mig allerde. Den/dem der ikke når 120km i juni måned, skylder de andre en biograftur inkl popkorn 😛 Og den der først når 120km har vundet en valgfri is fra en af Juelsmindes lækre isbar 😀 

Derudover har min søster og jeg lavet en lille ekstra udfordring med lidt styrketræning. Her gælder det om at tage x antal gentagelser af hver øvelse når juni måned er omme.

Øvelser:

  1. Jump squat 50 stk
  2. Dip på en spisebordsstol 30 stk
  3. Mavebøjninger 30 stk
  4. Armstrækkere på knæene 30 stk
  5. Planke 2 min

Hvis du selv sidder med lysten til at komme igang og forbedre sommerformen lidt, så håber jeg, at jeg har kunnet inspirer dig ved dette indlæg. Der er ingen undskyldninger for at lade være, kun dårlig samvittighed. Start fx ligesom mig. Gå en masse ture med barnevognen og nyd det gode vejr. Det er en rigtig god start og det giver mere kondition end du tror. 

 

God dag og god træning???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *