Super lækker syrensaft med rabarber.
Syrenbuskene blomstre på sit højeste lige nu. De er super smukke, dufter fantastik og som mange nok ikke ved så smager de virkelig også lækkert.
Har du aldrig lavet noget med syrener før, så skulle du virkelig tag og prøve denne her opskrift. Den er super simpel og virkelig hurtig at lave og så er der altså bare ikke noget bedre og mere hyggeligt end hjemmetlavet saft.
SÅ ER DET NENLIG SOMMER! 🙂
Du skal bruge
- 20 syren blomsterskærme
- 900 g sukker
- 30 g citronsyre
- 2-3 store håndfulde snittede rabarber
- Atamon
Sådan gør du:
Læg syrenblomsterne uden blade i en skål sammen med sukker, citronsyre, rabarber og hæld derefter 1 1/2 liter kogende vand over.
Dæk skålen med husholdningsfilm og stil det på køl i 3 dage.
Når saften har trukket skal den hældes på flasker, som er skoldet og skyllet i atamon.
Nu er saften klar til at blive blandes op med ca. 4 dele vand og nydes afkølet.
Velbekomme og god sommer.
Prøv evt. også min hjemmetlavet hyldeblomstsaft