Ristaffel a la kylling i karry
Herhjemme prøver jeg altid at tilpasse aftensmaden, så den er lækker for både børn og voksne. Og så skal den være hurtig at lave, gerne indenfor 30 min.
Igår lavede jeg denne her ristaffelinspireret kylling-karry ret. Den kan både bruges i den travle hverdag, men den fungere virkelig også godt som gæstemad. Det er nemlig super hyggeligt og lækkert med alle de forskellige toppings man kan putte ovenpå.
Tag børnene med i køkkenet og lad dem hjælpe med at anrette de mange forskellige toppings, de vil elske det.
Det skal du bruge:
Til 2 voksne og 1 barn. Og så er der nok til 2 dage. Perfekt i en travl børnefamilie.
- 1000 g kylling
- 4 tsk karry
- 4 forårsløg
- 2 rød peberfrugt
- 3 halv ferskner fra dåse
- 1 dåse kokosmælk
- 1/4 l madlavningsfløde
- 1 hønsebouillon
- Ca. 1/2 vand
- Maizena til jævning
- Salt og peber
- Ris
Sådan gør du:
- Skær kylling i mundrette bidder og svits det i en gryde sammen med karry
- Skær forårsløg, peberfrugt og ferskner i tern og kom det ned til kødet
- Tilsæt kokosmælk, fløde, bouillon og 1/2 l vand
- Lad det småsimre i 10-15 min
- Smag til med salt og peber
- Jævn sovsen med lidt maizena rørt ud i lidt koldt vand
- Kog risene som anvist på pakken
Som tilbehør kan du bruge:
- Æble i tern
- Banan i skiver
- Ananas i tern
- Kokosmel
- Rosiner
- Mango chutney
- Peanuts (Finhakket hvis børnene skal have dem, eller undlad dem helt)
- Persille
Kun fantasien sætter grænser for hvad du ellers kan putte ovenpå.
Velbekomme 🙂
//Lykke