Babymad 4-6 måneder

Dårlig nattesøvn

Skemad 4-6 måneder

Som du måske læste i mit tidligere indlæg “Den første skemad”, så kunne du læse, at jeg prøvede at lave lidt kartoffelmos med lidt gulerod i til Mathilde, hvilket hun var lige ved at kaste op over. Det første grød hun blev præsenteret for, var den færdiglavede hirsegrød fra Arla, som der bare skal vand i. Den er meget mild og den kunne hun lide allerede fra første mundfuld. Istedet for at prøve med en ren kartoffel-gulerodsmos igen, så blandede jeg blot en smule af kartoffel-gulerodsmosen i hirsegrøden, så hun lidt efter lidt kunne vænne sig til smagen. Og det gik altså overraskende godt. Jeg startede med at tilsætte en tsk. fuld kartoffel-gulerodsmos, anden gang 2-3 tsk fulde og tredje gang spiste hun det ren, med stor fornøjelse endda. Så har du samme udfordringer med din baby og nogen bestemte fødevare, så prøv at kamuflere det i noget af det du ved din baby kan lide. Inden du ser dig om er de vilde med det;)

Har du lyst til at prøve med kartoffel-gulerodsmos, så får du lige opskriften her. Der er til 2 måltider.

  • Ca 150 g kartofel
  • 50 g gulerod
  • 1 tsk smør
  • 1 dl modermælk (færdigblandet modermælkserstatning) 
  1. Skræl kartofler og gulerødder og kog dem helt møre i så lidt vand som muligt. Så mister du mindst mulige vitaminer.
  2. Hæld vandet fra
  3. Mos kartofler og gulerødder. Brug evt en stavblender til gulerødderne, de kan være svære at mose helt fine i hånden. Jeg vil ikke anbefale at bruge stavblenderen til kartoflerne. De får samme konsistens som tapetklister. 
  4. Tilsæt en smørklat og tilsidst færdigblandet modermælkserstatning til grøden har den rette konsistens

Små fif:
Baby kan godt blive ret utålmodig, når de ser der er ved at blive lavet mad. Og det tager ofte ret lang tid, inden grøden er kold nok til at baby kan spise den. Det er der to gode fif til. Enten kan du skylle de kogte grønsager under den kolde hane, inden du moser dem, eller hvis du har frosset noget færdiglavet mos ned i isterningebakker i fryseren, så er det blot at tilføje sådan en, og så går der ikke længe før grøden har den rette temperatur;) 

 

Nattesøvn – hjælp

Nu har Mathilde fået skemad i en måned og som jeg skrev i det her indlæg “Besøg af sundhedsplejersken – Dårlig nattesøvn/den første skemad”, så håbede jeg gevaldigt, at det kunne hjælpe lidt på nattesøvnen. Men det har det desværre slet ikke gjort. Hun vågner stadig ca. hver anden time, og nogen gange oftere. Så det er virkelig ikke meget søvn jeg får lige for tiden. Jeg har overvejet, at prøve at give hende en natflaske med noget vælling. Måske det kunne hjælpe? Problemet er bare, at hun ikke rigtig gider at tage flasken, så det kæmper vi også lige med. Og helt ærlig så ved jeg egentlig ikke om det overhovedet er fordi hun er sulten. Når hun vågner lægger jeg hende selvfølgelig bare til for at få ro hurtigst mulig og for at hun ikke vækker resten af huset. Hun spiser lidt, men hun falder også ret hurtigt i søvn igen og kan puttes, så måske er det fordi hun drømmer eller noget helt trejde. Det er dælme ikke nemt at gøre sig klog på de små krudtugler.

Nå, men som alt andet, så kommer det jo nok. Og det skal da nok passe, at hun begynder at sove om natten inden jeg overhovedet har fået hende lært at tage flasken. Haha, det er bare endnu én af de der fantastiske perioder som jo går over igen;) 

Livet som mor – det er da den rene fornøjelse. 😀

Ha’ en dejlig dag og jeg håber du er en smule mere veludhvilet end jeg 😉

//Lykke

OPDATERING! -TOTAL OPTUR 😀

Lige efter jeg havde udgivet indlægget her, så vågnede Mathilde fra sin formiddagslur. Jeg var i fuld gang med at lave grønsagsmos til hende, som hun skulle have til middag. Hun gav hurtigt udtryk for at hun var ret så sulten, så jeg tænkte, nu prøver jeg altså med den flaske igen. Jeg lavede bare en lille flaske med 60 ml mælk til hende. Hun skulle jo også kunne spise grød bagefter. Og HEY, uden nogen form for skeptisk, så drak hun det HELE på én gang. Total optur! Det er nemlig lige hvad det er. 😀 Så er der både udsigt til, at hun kan få en flaske til natten, men så sandelig også til, at hun kan blive passet og jeg kan komme ud og have mor-tid uden krudtuglen på armen:D 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *