Risotto med spinat og laks
Hvornår er en ret børnevenlig? For mig er en ret børnevenlig, når ikke den er alt for krydret og stærk. Derudover skal den være nem at spise og helst også hurtig at lave, gerne inden for 30 min. Og det er denne her risotto.
Du tænker måske ikke at laks er børnevenligt? Det var det heller ikke her hjemme, de første mange gange vi serverede laks, men det skal jeg lige love for det er blevet. Caroline elsker laks nu og sidder gerne og spiser det uden noget tilbehør. Du kan læse her, hvordan hun pludselig gik fra overhovedet ikke at ville spise det, til nu at elske laks.
Det skal du bruge: 4 pers
- 25 g smør
- 4 dl grødris (Jeg bruger helt almindelige grødris til risengrød)
- 1 stk løg
- 1 dl hvidvin
- 1 l hønsebouillon
- 80 g parmesan
- 300 g frossen hakket spinat
- 2 små buketter broccoli med stilk
- Dild
- 300 g røget laks
Sådan gør du:
- Smelt en klat smør i gryden, hak løget fint, og svits det i gryden sammen med risene i et par minutter
- Opløs bouillonterningen i 1 liter kogende vand
- Tilsæt 1/2 liter bouillon og hvidvin i gryden og rør rundt (alkoholen fordamper, så du skal ikke være nervøs for børnene bliver fulde;) )
- Når risene har suget al væsken, tilsætter du det sidste og rører rundt igen
- Hak broccoli, tag også stilken med. Stilken gør er der kommer lidt bid i risottoen
- Når koncistensen er cremet, vender du revet parmesan i
- Damp spinaten som anvist på posen
- Lad spinaten dryppe af, og vend den i risottoen
- Smages til med salt og peber
- Skær laksen i mundrette stykker og server den på toppen af risottoen.
- Pynt risottoen med et drys frisk dild