Turtel boller

Madpakke

Gør madpakken lidt sjovere uden det kræver det helt store

Når man nævner ordet madpakker, er der virkelig mange der hænger med næbet. De ser straks den taske-varme leverpostej med slatende agurker på toppen og osten der ligger og sveder. Men sådan behøver madpakker altså virkelig ikke at være. Det er så nemt at gøre madpakker lidt lækre og ikke mindst meget sjovere at spise. Jeg bagte boller forleden dag og det eneste jeg gjorde for at forvandle bollerne til en Turtel, var et silkebånd og et par øjne og prøv lige og se hvad det gør ved en ellers helt almindelig madpakke/eftermiddagssnak med en bolle, en ostehaps og lidt frugt. 🙂 Jeg elsker at gøre lidt ekstra ud af madpakkerne og det behøver altså ikke, at være ret meget der gør den store forskel i sidste ende.

Opskrift på turtelboller

Det skal du bruge:

 • 5 dl vand
 • 50 g gær
 • 2 dl olie
 • 250 g frisk spinat
 • 1 tsk salt
 • 2 æg
 • 300 g grahamsmel
 • 100 g havregryn
 • ca. 700 g hvedemel (det kommer lidt an på hvor meget vand, man får slynget ud af spinaten)

 

Sådan gør du:

 1. Opløs gæren i 4 dl lunkent vand
 2. Tilsæt olie
 3. Vask spinaten, slyng den fri for vand og blend den med 1 dl vand
 4. Kom spinat, salt og æg ned til gæren
 5. Tilsæt grahamsmel og havregryn
 6. Kom tilsidst hvedemelen i og ælt dejen på røremaskine. Måske du skal tilsætte lidt ekstra mel. Dejen skal være en lille smule klistret, men ikke mere end du stadig kan arbejde med den i hånden
 7. Lad dejen hæve tildækket i min 30 min, gerne længere
 8. Form boller og bag dem i ca. 20 min ved 200 grader varmluft
 9. Lad bollerne afkøle på en rist og pynt dem med et silkebånd og “lim” to øjne på med en tyk glasur. Du kan også bruge plastikøjne og lime dem på med rigtig lim. Husk bare lige at gøre det inden du putter båndet om bollen, så der ikke kommer lim på bollen;)

Jeg har brugt sukkerøjne fra bagebixsen.dk (ikke reklame)

Madpakke

Madpakke

Madpakke

Madpakke

Madpakke

Madpakke

Det var en lille nem og hurtig ide til at gøre madpakken eller eftermiddagssnacken lidt sjovere på en meget nem og hurtig måde. Se her hvordan du også kan bruge samme opskrift til at lave det skønneste tusindben  🙂 

Prøv også de her museboller til madpakken

Fødsesldagsboller
Museboller

Rigtig god weekend

Kh Lykke 🙂

2 tanker om “Turtel boller

 1. Christina Dalsgaard siger:

  Kære Lykke
  Tak for god inspiration! Jeg lavede rummand-boller ved at give dem sukkerøjne og antenner af knækkede spaghetti. Jeg skar dem næsten igennem og gav dem en tunge af en skive spegepølse eller kødpølse. Så søde! Og et hit til børnefødselsdagen.
  Kh Christina

  • Lykke Lykke siger:

   Tak for din besked:)
   Det er da genialt med rummand-boller:) Det skal prøves hvis jeg engang får en dreng 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *