Laks med pesto

Laks med pesto

Laks med spinatpesto

Vi har fået lidt for meget rugbrød til aftensmad her på det sidste. Der er som sådan ikke noget i vejen med rugbrød. Det er sundt, det mætter og det smager jo da også ganske fint. Vi plejer lige at riste det, så er det en smule mere lækkert. Og vores datter på 2 år vil hellere end gerne have rugbrød. Hun spørger endda ofte selv om det. Men jeg stræber nu alligevel efter at få varm aftensmad hver aften. Der har simpelthen bare ikke været tid og overskud til at planlægge hvad vi skulle have. Mathilde sover stadig vanvittig dårligt om natten og det afspejler altså vores aftensmad. Når vi så endelig får varm aftensmad, så skal det virkelig også være nemt. Og det må man sige denne her aftensmad er. Og udover at være nem, så smager det altså også vanvittig lækkert. 

Det skal du bruge:

 • 4 stykker laks

Pesto:

 • 1 håndfuld persille
 • 2 store håndfulde frisk spinat
 • 40 g parmasan ost
 • 3 spsk olivenolie
 • 1 håndfuld hasselnødder
 • 1 stor fed hvidløg
 • salt og peber

Sådan gør du:

 • Put alle ingredienserne til pestoen i en blender og smag til med salt og peber
 • Læg laksene i et ovnfast fad og læg en stribe pesto ovenpå hver stykke laks
 • Drys evt lidt hakkede hasselnødder over tilsidst
 • Bages i ovnen ved 200 grade i ca 20 min

Laks med pesto

Laks med pesto

Laks med pesto

Laks med pesto

Jeg serverede laksen sammen med kogte kartofler som jeg vendte i det overskydene pesto og så lavede jeg en lille salat af hvad jeg nu havde i køleskabet. Derudover havde jeg en lille rest hjemmelavet dressing, som fungerede super godt til både laksen og kartoflerne. Du får lige opskriften her;)

Dressing:

 • 11/2 dl skyr
 • 1 dl kærnemælk
 • 1 tsk sukker
 • saft og skal af en øko citron
 • salt og peber

Det hele skal blodt blandes sammen.

Velbekomme

//Lykke

Her er også en anden virkelig nem og lækker aftensmad med laks og spinat 🙂

Pastaret med spinat og laks
Pastaret med spinat og laks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *