Sund julekage
Her er en opskrift på en sund julekage, som man kan spise med rigtig god samvittighed. Helt perfekt her i julen, hvor der nærmest helt automatisk ryger lidt eksta kalorier ind. Jeg har lavet to forskellige frostings til. En normal sukkerholdig frosting, som er helt perfekt til dekoration, eller en sundere udgave som også smager vildt godt, men den er ikke helt ligeså tyk og er derfor ikke så god til at dekorere med. Jeg har brugt den normale sukkerholdige til de fine juletræer;) Du kan nemt farve frostingen med lidt grøn pastafarve, hvis du foretrækker grønne juletræer. 😉
Det skal du bruge til julekagen:
- 2 bananer
- 4 æg
- 11/2 dl kærnemælk
- 2 tsk
- 2 kanel
- 2 tsk vaniliesukker
- 5 udstenede bløde dadler
- 2 tsk brunt bagepulver fra Dr. Oetker
- 200 g hvedemel
Sådan gør du:
- Blend alle ingredienserne undtagen end mel, til en ensartet masse
- Sigt melet i lidt af gangen og vend det i med en dejskraber
- Hæld dejen i muffinsforme og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 min
- Lad kagen køle helt af inden du pynter dem med frosting
Opskrift på (normal sukkerholdig) frosting. Rigtig god til dekorere med.
- 125 g blødt smør. Rigtig smør som fx Lurpak i papir eller en billigere udgave
- 200 g flødeost natural (ikke light produkt)
- 100 g flormelis
Sådan gør du:
- Pisk smøret helt blødt og tilsæt derefter flormelis
- Kom tilsidst flødeosten i og pisk det hele godt sammen
- Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl og den er klar til brug
Opskrift på sundere frosting
- 200 g flødeost naturel (ikke light produkter)
- 1 spsk kokosolie
- 2 spsk flydende honning
- skal fra 1 økologisk citron + 3 spsk citron saft