Burgerboller med oliven

burgerboller

Super nemme og lækre burgerboller

Skal du have burger til aftensmad, så er du det helt rette sted;) De her burgerboller er nemlig super nemme og virkelig gode. De er luftige og så har de den helt perfekte overflade. De er nemlig hverken for sprøde eller bløde. Jeg lavede 7 store boller og 1 lille til min datter Caroline, som hun selv kunne håndtere. Hun fik selv lov til at pensle den med æg og derefter pynte den med sesamfrø inden bagning. Det var et stort hit. 🙂

Det skal du bruge:

 • 50 g gær
 • 3 dl lunken vand
 • 1 tsk groft salt
 • 1 spsk olie
 • ca. 50 g groft hakket oliven
 • 400 g hvedemel
 • 50 g grahamsmel
 • 1 æg
 • sesamfrø

Sådan gør du:

 • Rør gæren ud i det lunkne vand
 • Tilsæt salt, olie og de groft hakket oliven
 • Kom melet i lidt af gangen og ælt dejen godt
 • Lad dejen hæve i 30-45 min
 • Form ca. 8 store og flade burgerboller. Mine var ca. 1 cm høje, da de blev sat til efterhævning
 •  Lad burgerbollerne efterhæve i ca. 20-30 min
 • Pensel dem med et sammenpiskt æg og drys med seasamfrø
 • Bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 min
burgerboller
Beklager det ikke super gode billede. 😉

Prøv evt også mine hjerteboller, som er super gode til madpakken.

Rigtig god aften

// Lykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *