Nem og virkelig lækker hjemmelavet kransekage til alle lejligheder
Det er tid til at prøve krafter med hjemmelavet kransekage.
Når nytårsaften nærmere sig, skal der selvfølgelig traditionens tro kransekage til når klokken slår 00:00. Men kransekage kan altså sagtens serveres til alle mulige andre lejligheder. Og især hvis du laver dem på denne her måde, istedet for det traditionelle kransekagetårn. Det her er mit første forsøg på en kransekage, som jeg lavede til nytårsaften 18/19 og den smagte virkelig godt og den blev endda rost af vores gæster som normalt ikke bryder sig synderligt om kransekage.
Og en lille bonusinfo, så er kransekage jo MEGA nemt at lave til min store overraskelse og formentlig også andres. 😉
Opskrift på hjemmelavet kransekage ca. 20 stk
- 340g marcipan
- 100 g sukker
- 20 g æggehvider
- Evt lidt fourmelis til at drysse på borderet
Sådan gør du
- Bland marcipan og sukker og kom lidt efter lidt æggehviderne i
- Massen må ikke blive for lind, den skal bare lige være fast nok til at kunne rulles ud på borderet, som du har drysset med lidt flormelis
- Vær forsigtig med ikke at komme for meget flormelis på, da det helst ikke skal kunne ses på kransekagen bagefter, ligesom det kan på nogen af mine. Men som sagt var dette mit første forsøg.
- Rul massen ud i ca 1 cm tykkelse og tryk fine hjerter og stjerner ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen ved 200 varmluft i 10-12 min
- Hvis du vil undgå at de bliver for mørke i bunden kan du med fordel lægge en bageplade under bagepladen med kransekagen, så du altså har en dobbeltplade.
- Lad dem køle af på bagepladen og sæt dem i fryseren til næste dag, hvis du har tid. Det siges at kransekage kun bliver endnu bedre af en tur i fryseren
- Bland lidt glasur og sprøjt det på dine kransekager. Her kan jeg vist også godt øve mig lidt, jeg har i hvert fald nu skrevet en sprøjtetyl på ønskelisten;) Jeg har bare brugt en pose og klippet et lille hul i det ene hjørne, men som det ses blev det ikke helt perfekt. Så der er ikke andet for at jeg helt sikkert snart skal lave kransekage igen 😀
Hop endelig ind og følg med på min facebookside Lykke-Lykke og Instagram lykke_lykke.dk
Har du set mine hjemmelavet p-tærter, som er bloggens mest læste blogindlæg.