Halloween kage med edderkoppespind
Herhjemme elsker vi chokoladekage, så jeg tænkte det må være oplagt at lave en chokoladekage i halloween udgave:)
Denne her opskrift hitter virkelig hver gang.
Du skal bruge:
- 150 g blødt smør
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniliesukker
- 1 tsk pulverkaffe (kan undlades)
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk kakao
- 1 dl letmælk
Glasur
- 2 dl sigtet flormelis
- 2 spsk kakao
- 1 1/2 pasteuriseret æggehvide
Edderkoppespind (hvid glasur)
- Flormelis
- Vand
Fremgangsmåde
- Smør, sukker, vanilliesukker og kaffe røres sammen
- Æggene røres i ét ad gangen
- Bland mel, bagepulver og kakao i en skål. Sigt det skiftevis i med mælken
- Når dejen er ensartet, hældes den i en springform
- Bages ved 175C i ca. 45 min
Lad kagen køle af
Sådan laver du edderkoppespind:
- Lav begge glasur, og put den hvide glasur i en sprøjtepose, så du har den klar
- Overtræk kagen med chokoladeglasuren først
- Sprøjt nu den hvide glasur rundt i en spiral. Start i midten
- Tag en kødnål og træk en streg fra midten af kagen og ud. Træk ialt 8 streger.
Og vupti, du har nu den fineste halloween chokoladekage:)
Jeg har for nylig bagt endnu en edderkoppekage, men jeg fik desværre pyntet kagen med glasur inden jeg pillede bagepapiret af i bunden, som resulterede i af glasuren krakelerede. Så lad lige være med at lave samme fejl som jeg 😉
Velbekomme:)
Se også hvordan du laver edderkoppemuffins med samme opskrift som denne