Inspiration til efterårsferien

Efterårshygge

Gratis aktiviteter til din efterårsferie

Hjælp, det er efterårsferie! Efterårsferien er over os og hvad skal vi så finde på at lave med vores familie og ikke mindst vores små guldklumper? Jeg kommer med et par gode ideer her.

Jeg selv er ret stor fan af ting der ikke koster en formue. Her i weekenden har vi fx været i Daugaard, der ligger ud til Vejlefjord. Der blev holdt store æbledag, hvor man kunne komme og plukke æbler for 30 kr pr. pose, eller man kunne medbringe sine egne æbler og få dem presset til æblemost kvit og frit. Derudover var der tændt bål, hvor man kunne bage snobrød og æblepandekager, igen kvit og frit. Der var super fine faciliteter og jeg kan varmt anbefale det til andre børnefamilier. Vi skal helt sikkert der ned igen næste år.

Daugaard
Daugaard

Andre ideer til aktiviter til din efterårsferie kunne være:

  • Skovtur – Tag hele familien med i skoven og samel blade, kastajner, mos, grene, sten osv. Tag hjem, tænd op i brændeovnen, lav en varm kop kaffe/te/kakao og hyg jer nu med at lave efterårsdekorationer, kastajnedyr, efterårskranse til hoveddøren, hyggelys af alle de fine ting I har samlet i skoven. Kun fantasien sætter grænser.
  • Bagedag – Tag børnene med i køkkenet og bag. De elsker at få lov at hjælpe til og ikke mindst at smage på de søde sager. 🙂 Bag fx. en halloweenkage, flagermustrøfler og en god omgang boller.
  • Halloweenmiddag – Lav jeres egen halloweenmiddag og brug en dag eller to til at lave en masse halloween pynt. Lav fx en edderkop ud af en blomme og sæt blåbær på tandstikker og brug dem som ben.
  • Bålhygge i baghaven – Lav jeres egen bålplads i haven og bag snobrød. Børnene kan hjælpe til med både at lave dejen, og snitte pindene til snobrødene. Det skal virkelig være dårligt vejr, for at det ikke er hyggeligt med bål i haven. På med gummistøvler og regntøj og så glæd jer til en varm kop kakao når i kommer ind igen.
  • Børnebiblioteket – Der er ofte meget at byde på, på de forskelliege biblioteker. Der er ofte en hyggelig atmosfære, og børnene vil elske at udforske alt det nye legetøj og nyde forældrenes nærvær.
  • Cykeltur med picnic – Pak en hyggelig picnickurv, med dug og hyggelige servietter og cykel en tur. Cykelturen kan gå til legepladen, søen og fodre ænder, skoven og samle kastajner, hjem til bedsteforældrene eller stranden, hvor I kan nyde jeres hjemmelavet picnic. (Picnic kan også være hyggeligt i regnvejr:-) )
  • Hjemmebiograf – Lav en hule med en masse madrasser, puder og tæpper, og hyg jer sammen med en film og lækker snaks.
  • Bondegårdsbesøg – Det koster ofte ikke ret meget at komme på bondegårdbesøg og så er det altid et kæmpe hit hos børnene. De kan komme ud og snakke med alle dyrene, lære en masse om hvordan de passes osv.

Ferie er lig med nærvær frem for alt og det behøver bestemt ikke koste en formue, tænk kreativt og nyd hinanden. 🙂

Rigtig god efterårsferie til jer alle

//Lykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *