Nutellastjerne – Perfekt til eftermiddagskaffen
Så fik jeg lavet min første nutellastjerne. Det er jo slet ikke så svært, som man måske skulle tro 🙂
Sådan gør du:
- 3 dl mælk
- 50 g gær
- 1 æg
- 70 g blødt smør
- 600 g hvedemel
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- ca. 200 g nutella, alt afhængig af hvor stor nutellafan du er 🙂
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
- Lun mælken til lillefinger varmt og rør gøren ud heri
- Tilsæt smør og æg og rør godt
- Bland mel, salt og sukker og bland det i lidt af gangen i det flydende indtil du har en ensartet dej
- Lad dejen hvile i 30 min
- Del dejen i 4 lige store dele
- Hver del rulles ud til en cirkel på ca 25 cm i diameter
- Første cirkel lægges på en bageplade med bagepapir og smøres med nutella. Stop 1 cm fra kanten
- Læg nu næste cirkel ovenpå og smør igen med nutella og stop 1 cm fra kanten
- Forsæt indtil du har lagt sidste lag på som IKKE skal smøres med nutella
- Marker en cirkel i midten på ca 6 cm. Brug fx et glas
- Kagen skal nu deles i 16 lige store “arme”
- Start med at del kagen i 4 “arme”. Skær fra kanten af den markerede cirkel og ud til kanten
- Del derefter hver arm i 2. (Du har nu 8 “arme”)
- Del igen alle 8 “arme” i 2 så du får 16 “arme” ialt
- Du skal nu tage en “arm” i hver hånd og sno dem to omgange i hver sin retning. Forsæt hele vejen rundt til alle arme er snoet 2 omgange. Og vupti du har den fineste stjerne 🙂
- Lad den efterhæve i ca 20 min
- Pensels med æg
- Bages ved 200 grader i 15 min
Følge endelig med på min facebook side Lykke-Lykke eller Instagram Lykke_Lykke.dk