Fastelavnskostume til de mindste

Fastelavnskostume

Hjemmelavet fastelavnskostume

I mit hoved er et rigtig fastelavnskostume hjemmelavet. Da mig og mine søskende var små, syede min mor altid vores kostumer. Jeg kan huske et år, hvor hun syede det fineste solsikkekostume til min søster, jeg var en snemand og min bror var et fugleskramsel. Hjemmelavet kostumer kan oftes gøres meget billigere end de købte og så er det da også meget sjovere at komme i noget som de andre ikke har. Den største udfordring der kan være ved hjemmetlavet kostumer, er vel ens egen fantasi. Men heldigvis findes der et hav af inspiration rundt om på nettet. 

I år er første gang jeg skal sy et fastelavnskostume og derudover har jeg ikke den store erfarring i at sy tøj. Jeg valgte derfor en af de nemmere løsninger i år. Jeg har søgt inspiration rundt på nettet og faldt over en ugle. Jeg synes den var super fin og så så den ud til at være overskuelig at lave. Og det var den bestemt også. Du kan se herunder hvordan jeg har gjort. 🙂

 

Det skal du bruge:

 • En aflagt bluse
 • En aflagt hue
 • Strømpebukser
 • Saks
 • Stof til fjer (Jeg har brugt fleece)
 • Hvid og sort filt til øjne
 • Nål og tråd

Sådan gør du:

 • Start med at klippe en masse “fjer”. (Jeg har brugt ca. 100 “fjer”)
 • Start nedefra på blusen og sæt en række “fjer” fast med knappenåle hele vejen rundt og sy dem fast med en zigzag, som kan give sig.
 • Forsæt med en række af gangen så langt op du kan på blusen
 • “Fjerne” på ærmerne har jeg syet fast i hånden, da ærmerne er få små til at kunnes sy på maskinen. Start igen nedefra

Fastelavnskostume

Huen:

 • Du kan vælge at sy en hue selv, men du kan også bruge en fra gemmerne. Jeg fandt en hue i vores gemmer, som jeg synes passer perfekt til formålet. 
 • Klip 2 hvide cirkler filt og 2 mindre sorte til øjnene
 • Sy de sorte cirkler fast på de hvide og øjnene er nu klar til at blive monteret på huen
 • Jeg har syet dem fast i hånden, så jeg nemt kan pille dem af igen og genbruge huen;)

Fastelavnskostume

Og det var det, nu har du dit eget hjemmelavet fastelavnskostume

 

Hvis du har lyst, er du mere end velkommen til at følge med på min facebookside Lykke-Lykke og Instagram lykke_lykke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *