Marengskyllinger til desserten
Vi har leget med marengs og se nu lige hvad der blev ud af det?
De her små påskekyllinger er da perfekte til fx isdesserten og så smager de virkelig godt. De er lige præcis, som jeg synes en marengs skal være. Knasende sprød og med en blød kerne. Det er jo alt for lækkert :D
Alt du skal bruge er:
- 4 æggehvider
- 200g sukker
- gul, rød og sort pastafarve
Sådan gør du:
Pisk æggehvider helt stive. Tilsæt 4 tsk sukker og pisk godt igen. Tilsæt resten af sukkert lidt af gangen, mens du pisker godt. Massen skal være helt sej før den er klar. (Ha god tålmodighed)
Ta´ to små skåle og put ca. to spsk marengs i hver. Den store skål marengs, som skal bruges til kroppen på kyllingerne, farves gul med ca. 1/2 tsk pastafarve og piskes godt sammen.
De to små skåle med marengs, som skal bruges til hanekam og næb, farves henholdsvis rød og gul. Den gule som skal bruges til næb skal være en del mørkere end marengsen til kroppen.
Put nu de 3 marengs i hver sin frysepose og klip et hul i det ene hjørne. Hullet på de to små skal være meget lille. Mindre en du tror.
Sprøjt nu marengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Pynt tilsidst med hanekam og næb.
Bages i ovnen, varmluft 100 grader i 70 min
Lad dem afkøle på en rist og mal derefter øjne med sort pastafarve. Jeg har brugt en kødnål dyppet i pastafarven, til at lave øjnede med.
Opbevares marengskyllingerne i en lufttæt beholder, så holder de sig lækre sprøde i rigtig lang tid.
Hvis du mangler andre ideer til påske, så se fx også mine marmorerede æg eller de her sjove æg, som vil pynte på ethvert påskebord.
God fornøjelse og rigtig god påske:)