Hyldeblomstsaft med citron
Nu blomstre hyldeblomsten endelig, og det betyder traditionens tro, at jeg skal lave hyldeblomstsaft. Det har jeg efterhånden gjort i mange år. Jeg synes det er super hyggeligt og så forbinder jeg det virkelig med sommer 🙂
Prøv at frys den færdige saft ned i isterningeposer. Så er det nemt bare at tage et par isterninger op i et glas vand eller danskvand på en varm sommerdag. Hyldeblomstsaften er også ideel at putte på en fin flaske og give som værtindegave.
Opskrift:
- ca. 50 hyldeblomst skærme
- 4 økologiske citroner
- 1 kg rørsukker
- 2 breve citronsyre (Kan købes i almindelig butikker som Fakta og Brugsen)
- 2 liter kogende vand
- Atamon hvis saften skal kunne holde i lang tid (Kan købes i almindelige butikker som Fakta og Bruges)
Fremgangsmåde:
- Nip så vidt muligt alle blomsterne af stilkene og kom dem i en stor skål
- Kom reven citronskal i og befri citronerne fra resten af den hvide skal. (Det hvide skal kan godt give en bitter eftersmag, så hvis du vil være sikker på at undgå dette, så skær det af.)
- Skær citronkødet i skiver og kom dem i sammen med rørsukker, citronsyre og hæld 2 liter kogende vand over
- Rør rundt indtil sukker og citronsyre er opløst
- Dæk skålen til med vitawrap og lad det trække i køleskabet i 3-5 dage
- Si saften igennem et rent klæde og hæld den på skollede flasker som er skyllet i atamon eller hæld saften direkte i isterningeposer
Hvis du fryser saften behøver du ikke at bruge atamon.
Fik du forresten prøvet min opskrift på syren-rabarbersaft? 🙂