Dyrk dit eget avokadotræ

Dyrk dit eget avokadotræ

DIY avokadotræ

Jeg elsker hjemmelavet og hjemmedyrket ting, og jeg føler virkelig stor tilfredsstillelse i, selv at have lavet mine ting. Det er ligegyldigt om det er hjemmestrikket ting, som fx det her vanvittig lækre tæppe, om det er hjemmelavet hyldeblomstsaft eller et hjemmedyrket avokadotræ som dette. Det bedste er nu bare når nogen komplimentere dine ting og du dertil kan sige at “Det har jeg selv lavet”. Det gør altså én lidt høj!
Jeg har egentlig længe gerne villet dyrke mit helt eget lille avokadotræ, men nogen gange tager den ene dag altså bare den anden, (især med små børn i huset)
Men ca. 1 uges tid efter Mathilde kom til verdenen i marts måned, fik vi en lækker salat med avokadoer i til aftensmad. Da jeg åbnede en af avokadoerne, så jeg den havde en virkelig stor og fin sten. Det slog mig med det samme at “nu er det nu”. Den sten må da være god til at dyrke. Og ganske rigtigt. Se lige hvor fint et lille træ jeg har fået mig. Min helt egen lille avokadobaby 😉 Går du også med tanken om at dyrke dit helt eget avokadotræ, så se lige her hvor nemt det kan gøre.

Det er meget nemmere end du måske tror!

Det eneste du skal gøre er at:

  1. Halver avokadoen og tag stenen ud. Stenen skal være så stor som mulig, så er der større sandsynlighed for at den spirer.
  2. Vask stenen ren og pil forsigtigt stenen med en kniv. Det gør det nemmere for avokadoen at dele sig
  3. Vend stenen rigtigt ellers mislykkedes projektet med sikkerhed. Stenen er rund i den ene ende og mere spids i den anden. I den runde ende har stenen ligesom en navle. Det er den ende der skal ned i vandet.
  4. Sæt tandstikker i stenen de rigtige steder. Stenen har nogen fordybninger/revner, som er der hvor den vil åbne sig. Der må tandstikkerne ikke side, men sæt dem istedet ved siden af fordybningerne
  5. Vær forsigtig når du sætter tandstikkerne i. De behøver ikke at komme mere end et par millimeter ind
  6. Sæt stenen i et glas vand og dæk lidt mere end halvdelen af stenen med vand 
  7. Efter ca 4 uger skulle stenen gerne begynde at slå rødder og efter atter 4 uger skulle den gerne begynde at spire
  8. Nu er stenen klar til at blive plantet i potte med muldjord
  9. Placer den et lyst sted og vand den ofte. Gerne hver eller hver anden dag

Du behøver altså ikke at vente ligeså længe som mig med at plante den. Men den ene dag tog lige igen igen den anden. Så derfor nåede avokadoenstenen altså at få en ret så lang rod før jeg fik den plantet. Men det er altså slet ikke nødvendigt. 

Som du kan se kræver det altså ikke det store, hvis du blot følger trinene ovenover og derefter væbner dig med en god portion tålmodighed. Og mens du væbner dig med tålmodighed, skal du selvfølgelig også lige huske at skifte vandet engang imellem, så har du også snart dit helt eget hjemmedyrket avokadotræ og en god portion tilfredsstillelse, når du kigger på din helt egen hjemmelavet lille avokadobaby 😉

Mit træ er, som du kan se ikke ret stort endnu, men jeg tænker, at jeg løbende vil lægge billeder op, i takt med at det vokser sig større, så I kan følge med i hvordan det kommer til at se ud 😉 Jeg glæder mig i hvert fald selv til at følge det!

Dyrk dit eget avokadotræ

Dyrk dit eget avokadotræ

Dyrk dit eget avokadotræ

Dyrk dit eget avokadotræ

Dyrk dit eget avokadotræ

Rigtig god fornøjelse 🙂
Ps. Der kommer ikke avokadoer på træet!

// Lykke

Avokadotræ
Avokadotræ – Ca. 5 måneder efter jeg satte stenen i vand. Og ca 2 måneder efter den er blevet plantet i jord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *