Lækre fødselsdagsboller

Fødsesldagsboller

Super lækre fødselsdagsboller

Igår onsdag fejrede vi Carolines fødselsdag i dagplejen. Egentlig har hun først fødselsdag den 6. juli, men pga. ferie også, så valgte vi at fejre hende igår. Og i morgen fredag holder vi alle fri. Det er nemlig dagen hvor jeg fylder 30 år! Jeg bliver altså ved med at synes at tallet 30 lyder virkelig gammelt. Egentlig ikke når jeg hører andre der er 30 år, men når jeg siger, at jeg selv fylder 30, så lyder det virkelig gammelt. Men ja, imorgen skal vi altså hygge herhjemme allesammen med en langsom morgen og et lækkert morgenbord. Det bliver nu heller ikke så tosset.
Nå, men det jeg kom fra, det var at Caroline skulle fejre fødselsdag i dagplejen og at hun selvfølgelig skulle have noget lækkert med til uddeling. Jeg havde selvfølgelig planer om at hun skulle havde det ene og det andet med, men tiden var ikke helt til det. Det var nemlig en af de dage, hvor Mathilde ikke helt gjorde, som jeg lige havde planlagt 😛 Ej, hun er virkelig nem og jeg når vist egentlig meget i forhold til mange andre mødre, der er på barsel, så absolut ingen brok her fra. Jeg startede onsdag morgen med at lave de her edderkopper, da Mathilde sov sin formiddagslur. Selve kroppen er ret hurtig at lave, så det var ingen problem. Det der godt kan tage lidt tid, det er at sætte benene på. Men heldigvis kan man sagtens gå til og fra uden problemer. Det er straks værre med bollerne. I hvertfald når de først er sat i ovnen. Planen var, at når jeg havde puttet begge piger ved aftenen, så skulle jeg bage boller. MEN, Mathilde havde ingen planer om at skulle sove den aften. Hun var dødtræt, men det var vist lidt for hyggeligt at hænge på mor. Og så er det altså ikke nemt at bage boller. Jeg var selvfølgelig alene hjemme, så der var heller ikke rigtig nogen hjælp at hente hos Emil. Måske jeg kunne have sat hende i min bæresele, men det er simpelthen alt for hårdt for ryggen, at stå og lave mad med armene så langt fremme når man har sådan en lille trold hængende på sin mave. Det kan altså ikke anbefales. De fylder og vejer jo altså en helt del når de hænger der på maven og jeg er ikke blevet fortrolig med at have hende på ryggen endnu, så jeg synes altså ikke lige bæreselen var en mulighed. Jeg tænkte “hun falder nok snart i søvn”, men inden hun faldt i søvn blev klokken altså 22.00. Hmm, ja det er så der jeg selv plejer at ligge i min seng, men endelig, nu sov begge børn. Så var det bare at komme i sving. Jeg skyndte mig at bikse dejen sammen og stille den til hævning i 45 min. Ja, så var der da tid til at rydde op og lægge lidt tøj sammen inden bollerne skulle i ovnen. Og inden dejen havde hævet anden gang, og fået en tur i ovnen, ja, så var klokken altså blevet 00.30. Så det endte jo næsten med at Caroline fik lune boller med i dagpleje 😉 Men en ting er sikker de blev rigtig gode og de er rigtig nemme at lave. Her er opskriften.

Du skal bruge:

 • 600 g hvedemel
 • 250 g havregryn
 • 150 g grahamsmel
 • 50 g gær
 • 1 æg
 • 5 dl vand
 • 2 dl kærnemælk eller neutral yoghurt
 • 2 spsk. olie
 • 1 tsk. salt
 • 1 spsk. sukker

Pynt

 • Sukker øjne. Jeg har købt dem her
 • Karamel snørrebånd
 • Evt sløjfe (Jeg har købt dem i Søstrene Grene) 

Fremgangsmåde:

 • Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt hvedemel, havregryn, grahamsmel, æg, kærnemælk, olie, salt og sukker
 • Ælt det godt sammen til en smidig dej. Den skal være en smule klistret
 • Sæt den til hævning i 45 min
 • Slå dejen ned og form bollerne med en lille spids, som skal være snuden på musen
 • Lad dem efterhæve i 30 min
 • Bages ved 200 grader i en forvarmet ovn 
 • Lad dem afkøle på en rist
 • Bollerne pyntes med en hale af karamel snørrebånd. Jeg brugte en kødnål til at lave et hul til halen. 
 • Øjnene er sat fast med lidt glasur 

Fødsesldagsboller

Fødsesldagsboller

Rigtig god fornøjelse

// Lykke

2 tanker om “Lækre fødselsdagsboller

  • Lykke Lykke siger:

   Jeg mener jeg plejer at få ca 24 boller. Og så taget jeg dem ud når de lyder hule når man banker på dem i bunden. Mener det er ca 20 min? Men kommer jo meget an på størrelse af bollerne og ovnen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *