Brombærdrøm
Får du kaffegæster, men ved ikke lige hvilken kage du skal bage, så skal du virkelig prøve denne her brombærdrøm af en kage. Den er super nem at lave og så smager den bare fuldstændig fantastisk. Brombærkagen egner sig virkelig også godt til fest. Bunden og brombærgrøden, kan sagtens laves dagen i forvejen og så skal du bare piske flødeskum og lægge den sammen på dagen.
Sådan gør du:
Bunden
- 4,5 stk. past. æggehvider
- 200 g sukker
- 200 g hele mandler
- Hak mandlerne groft
- Pisk æggehvider stive
- Tilsæt sukkeret og pisk igen æggehviderne HELT stive
- Vend til sidst de hakkede mandler i og fordel massen i en springform beklædt med bagepapir
- Bages i ovenen i 30 min ved 175 grader
- Lad bunden køle helt af
Brombærskum
- 250 g brombær
- 250 g blåbær
- 150 g rørsukker
- 2 tsk vaniliesukker
- ca 2 spsk kartoffelmel
- 4,5 fløde
- Kog brombær og blåbær møre i en gryde med lidt vand i bunden
- Tilsæt sukker og vaniliesukker og rør til det er opløst
- Mos bærene med en kartoffelmoser
- Tag gryden af varmen og tilsæt kartoffelmel. Brug evt en si så det ikke klumper. OBS: kartoffelmelen må ikke koge
- Lad det afkøle helt
Pynt
- Lidt friske brombær
Samling af kagen
- Pisk flødeskummen
- Fordel et par skefulde bærgrød på mandelbunden og vend resten af bærgrøden i flødeskummet, så du får den lækreste “brombærskum”
- Fordel nu brombærskummet ovenpå mandelbunden og pynt med friske brombær
Velbekomme 🙂
//Lykke
Se også de her super fine hjerteboller
Hvad str form har du brugt??
Mvh Mette
Jeg har brugt en springform på 26cm.?
Hvor ser den fin og lækker ud! Og nem, ikke mindst. Det er vigtigt;) Flot blog med mange spændende ting at give sig i kast med??
Tusind tak for dine søde ord Katrine:) Og ja den er virkelig super nem at lave og så smager den altså bare virkelig virkelig godt 🙂