Hjerteboller

Rødbede boller

Rødbede boller – Kærlighedsboller til skovturen

Det er søndag og vi skal på skovtur i eftermiddag. Så inden vi satte os til morgenbordet i morges, smækkede jeg lige en lille bolledej sammen. Jeg synes nemlig at vi skal have lidt lækkert og hyggeligt med til kaffen, nu når vi skal på skovtur. Jeg elsker at bage og jeg synes hjemmebag giver en helt speciel hygge. Og i dagens anledning har jeg bagt de her fine røde hjerteboller. De her boller er et sikkert hit hver eneste gang. 

 

Det skal du bruge:

 • 4 dl lunken vand
 • 1 dl rødebedesaft (fra syltede rødbeder)
 • 50 g gær
 • 2 dl olie
 • 1 tsk salt
 • 2 æg m/l
 • 350 g rødbeder
 • 200 g havregryn
 • 300 g grahamsmel
 • 500 g hvedemel

Sådan gør du:

 1. Bland lunken vand og rødebedesaft og opløs gæren heri
 2. Riv rødbederne
 3. Tilsæt olie, salt, æg og de reven rødbeder
 4. Kom havregryn, grahamsmel og hvedemel i og giv dejen en ordenlig omgang på røremaskinen
 5. Lad dejen hæve i 30 min
 6. Form bollerne så de får en spids i den ene ende og klip derefter ned i den tykke ende så du får de to buer på hjertet
 7. Lad bollerne efterhæve i 20 min
 8. Bages i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 min alt efter størrelse og ovn
 9. Lad bollerne afkøle på en rist

Rødbede bollerne er super fryseegnet. Jeg plejer enten at tage dem op dagen før og så lige give dem en lille tur på brødristeren lige inden de skal nydes.  Hvis ikke jeg når at tage dem op dagen før, giver jeg dem blot ca. 30 sek i mikroen og så en lille tur på brødristeren, så bliver de altså næsten ligesom nybagte igen:) 

Rødbede boller
Klip et lille snit i den tykke ende af bollen. Beklager det dårlige billede

Rødbede boller

Rødbede boller
De fineste rødbede bolle hjerter
Rødbede boller
Velbekomme 😉

//Lykke

Her er lige et par billeder fra vores fantastiske skovtur 🙂 Jeg elsker virkelig efteråret og dets smukke farver og idag gik turen til Hansted skov, hvor vi gik hele vejen gennem skoven, som ender ved mit barndomshjem Bagkjær Mølle, som i øvrigt er til salg. Det er det smukkeste lille landhus og jeg har kun fantastiske dejlige minder der fra. Det er 25 år siden vi flyttede derfra og vi har siden da være dernede på besøg nogen gange. Dem der bor der nu, er dem der købte huset af os og de er simpelthen de mest fantastiske og gæstfrie mennesker. Igen i dag inviterede de os indenfor og vi fik lov til at se hele huset. Det er hver eneste gang en stor oplevelse at gå gennem huset og alle de dejlige barnsminder får frit løb. Denne gang var dog noget helt specielt. Det var nemlig første gang min mand og børn så huset. At få lov til at vise dem mit gamle værelse, som jeg delte med min lillesøster og vise dem den fine stue hvor vi holdte jul og fortælle om alle de gode minder. Det var altså helt særligt.

Rødbede boller
Skovtur i smukt efterårsvejr

Rødbede boller

// Lykke

Har du forresten sit de her spinat boller. De er altså også bare vildt lækre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *