Sund gulerodskage med cheesefrosting
Det er efterhånden ved at være et godt stykke tid siden, at jeg bagte denne her alt for lækre sunde gulerodskage med min veninde. Vi er begge vildt glade for god mad og søde sager og hvad er så bedre, når man kan spise søde sager med god samvittighed. Jeg er på ingen måde fanatisk og spiser også masser af raffineret sukker og til tider helt sikkert også for meget. Og derfor elsker jeg når jeg kan slukke min sukkertrang i et sundere alternativ. Og det er denne her kage altså et virkelig godt bud på.
Min veninde har lavet kagen igen efterfølgende og skudt nogen sindsyge gode billeder af kagen. Så hvis du ikke allerede er blevet fristet til at lave kagen, så se lige de billeder her. Wauw siger jeg bare. 😀
Det skal du bruge:
Kagen
- 150 g mandler
- 80 g havregryn
- 1 tsk. bagepulver
- 1,5 spsk. kanel
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1/2 ts. salt
- 3 spsk. flydende honning
- 2 spsk. kokosolie (målt i fast form)
- 4 æg
- 3 gulerødder (200 g)
Cheesefrosting
- 200 g flødeost natural
- 1 spsk. kokosolie
- 2 spsk. flydende honning
- 1 økologisk citron (skal) + 3 spsk. af saften
Pynt:
- Mandler
- Evt. lidt revet citronskal
- Blåbær
Sådan gør du:
- Kom mandler og havregryn i en blender så det bliver til fin mel
- Tilsæt kanel, kardemomme, salt, honning, kokosolie og æg, og giv det hele en tur i blenderen igen
- Riv gulerødderne groft og bland dem i dejen
- Dejen kommes i en form beklædt med bagepapir
- Bag den i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter
- Lad kagen køle af imens du laver cheesefrosting. Alle ingredienserne skal blot blandes sammen
- Smør din cheesefrosting på kagen og pynt med mandler, blåbær og citronskal
Søger du andre sunde alternativer til at slukke sukkertrangen med, så skal du altså virkelig prøve de her dadelkugler 🙂
// Lykke
Hej Lykke
Er gulerodskagen fryseegnet – altså uden frosting??
Hej Emma.
Jeg har ikke selv prøvet at fryse den, men det tror jeg bestemt godt den kan 🙂