Hjemmelavet nisser

Et par færdige nissevenner

Julenisser

Nissevenner
Nissevenner

Jeg elsker julen og alt hvad den indebære. I morgen er det 1. søndag i advent og der skal vi traditionens tro til familiehygge med gløgg og æbleskiver. Jeg elsker familiehygge og jeg synes især det er hyggeligt at mødes til årets forskellige højtider. 

Jeg glæder mig hvert år til at pynte op til jul. Jeg har dog fået forbud af min mand, at jeg ikke må pynte op før den 1. søndag i advent, så jeg får travlt imorgen, både med familiehygge og oppyntning 🙂

Jeg er dog startet med at lave lidt hjemmelavet julepynt. Jeg har bla. lavet det her fine nissepar. Hvis du har lyst til at lave et par magen til, kommer opskriften her 😉

Du skal bruge:

 • Tubestrik
 • Filt
 • Træperle
 • Pels (Jeg brugte noget pels fra kraven af en aflagt vinterjakke 😉 )
 • Flamingo kegle
 • Saks
 • Limpistol

(Du kan få tingene i de forskellige hobbybutikker)

 

 

 

Det skal du brugeDet skal du bruge

 • Start med at beklæd keglen med filt nedefra. 
 • Klip ét stykke filt af gangen og lim det på. 
 • Forsæt til ca midt op på keglen
Flamingo kegle med filt
Flamingo kegle med filt
Sådan ser bagsiden af nissen ud
 • Klip et stykke pels/skæg i passende størrelse og lim det på 
 • (Det kan være en god ide, lige at måle hvor langt tubegarnet kan komme ned over keglen, så du er sikker på du har sat filt langt nok op på keglen. Og at du får sat skægget så langt oppe, at du er sikker på at huen kan nå ned og lige dække kanten af skægget)
Og nu med skæg
Og nu med skæg
 • Sæt tubegarnet ned over keglen, så det lige dækker filten og kanten af skægget. Klip tubegarnet af ca 2-3 cm over keglen.
 • Klip et lille stykke lædersnor og bind en knude, for enden af keglen.
Nu mangler du kun næsten
Nu mangler du kun næsen
 • Lim træperlen fast oven på skægget og lige i kanten af huen, og det var det. Nu har du dig den finesete lille hjemmelavet julenisse 🙂
Et par færdige nissevenner
Et par færdige nissevenner

Rigtig god fornøjelse 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *