Æbletærter udsmykket som mumier

æblekage

Nemme og lækre æbletærter udsmykkert som mumier

Det er højsæson for æbler, så jeg har været i køkkenet idag for at bage lidt til eftermiddagskaffen og det kom der de her fine mumier ud af. Hvis du ikke er til halloween, skal du altså gøre dig selv den tjeneste at prøve at lave dem alligevel og så selvfølgelig bare undlade at sætte øjne på dem 😉

De er virkelig nemme at lave og så smager de overraskende godt. Vi fik en lille klat cremefraiche til, mums det var lækkert.

Du skal bruge: (til 6 mumier)

– Æblemos

  • 500-600 g skrallet og uden kernehus
  • 2 spsk vand
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk sukker

– Mørdej

  • 225 g mel
  • 2 spsk sukker
  • 1 knsps salt
  • 150 g kold smør
  • 2 æg 

-Pynt

  • Rørsukker
  • Sukkerøjne

Sådan gør du:

– Æblemos

  • Kom de skrællede og kernehusfrie æbler i en gryde og kom 2 spsk vand ved
  • Kog æblerne ved middel varme uden låg
  • Når æblerne er ved at være møre, tilsættes kanel og sukker
  • Du kan vælge at koge æblemosen helt ud eller du kan tage den af varmen mens der stadig er lidt struktur i æblemosen. Det fortrækker jeg personligt
  • Lad æblemosen afkøle imens du laver mørdejen

-Mørdej

  • Kom mel, sukker, salt og det kolde smør som du lige skærer i små stykker, inden du putter det hele i en foodprocesser
  • Blend det så det bliver helt smulret
  • Pisk æggene med en gaffel
  • Tilsæt æggene lidt af gangen. Du skal ikke putte det hele i. Gem ca 1/4 del til at pensle tærterne med til sidst. Det kan godt variere lidt hvor meget æg der skal i, men dejen er klar når den samler sig en en stor klump
  • Tag dejen op af foodprocesseren og samle det til en klump
  • Læg dejen på et stykke bagepapir og rul den ud. Brug lidt mel, så kagerullen ikke hænger fast i dejen
  • Skær 6 lige store rektangler og læg dem på en bagplade med bagepapir. Jeg brugte en kagespatel til at forflytte dejen med.
  • Læg en klat æblemos på dine rektangler
  • Samel nu det overskydende dej og rul det ud på ny. Hvis dejen er blevet for varm kan det være svært at rulle ud. Stil det da lige et par minutter i køleskabet. Rul dejen ud igen og skær lange strimler som du lægger på kryds og tværs over æblemosen
  • Pensel med resterne af det sammenpisket æg
  • Drys med rørsukker
  • Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min til de er flotte gyldne
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist
  • Pynt dem med sukkerøjne
  • Server dem med en klat cremefraiche og en dejlig friskbrygget kop kaffe

 

æblekage

æblekage

æblekage

æblekage

æblekage

Følg endelig med på min instagram Lykke_Lykke.dk og min facebookside Lykke-Lykke for at finde meget mere inspiration til sjove ting og sager 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *