Marengsslikkepinde

Marengsslikkepinde

Marengs til alle lejligheder

Jeg har lige været til min nieces fødselsdag og hun elsker marengs. Jeg synes derfor jeg ville lave en lille ekstra gave til hende med hjemmelavet marengs. Hun elsker lilla, så selvfølgelig skulle de være lilla. 

Når man siger marengs, tænker de fleste nok på reder eller små kyskager. Men marengs kan laves og formes på rigtig mange forskellige og festlige måder. Jeg lavede fx de her marengsslikkepinde til min niece på papsugerør. 

Se her hvor nemme de er at lave

Du skal bruge:

  • 6 pasteuriserede æggehvider
  • 300 g sukker
  • 1 tsk eddike (gør marangsen mere stiv og glansfuld, men det kan sagtens undlades) 

Sådan gør du:

  1. Pisk æggehvider helt stive.
  2. Tilsæt 4 tsk sukker og pisk godt igen. Tilsæt resten af sukkert lidt af gangen, mens du pisker godt. Massen skal være helt sej og sukkeret skal været helt opløst før massen er klar. (Ha god tålmodighed, det tager noget tid)
  3. Pisk tilsidst eddiken i
  4. De skal bages i ovnen ved 100 grader alm. i alt fra 70 min – 1,5 time alt efter hvor store de er. Små almindelige kys skal have ca. 70 min og de “slikkepinde” jeg har lavet her, har ca fået 1.5 time.

Hvis du vil være sikker på at de bliver lige store kan det være en ide at tegne cirkler på bagepapiret, så du har dem at sprøjte efter. Vend blot bagepapiret om, så du ikke sprøjter direkte ovenpå det du har tegnet. Man kan sagtens se stregerne igennem.

Marengsslikkepinde

Sprøjt roser ved at sprøjte fra midten og ud. Sørg for at et godt stykke af sugerøret bliver dækket, så marengsen har rigeligt at sidde fast på.

Marengsslikkepinde

Inden du putter dem i ovnen kan du drysse med lidt kage pynt. Det smelter ikke i ovnen.

Når de er færdige i ovnen lader du dem køle af på en rist og pynter marengsslikkepindene med et silkebånd.

Marengsslikkepinde

Marengsslikkepinde

Marengsslikkepinde

Marengs kan som sagt lavet på rigtig mange andre sjove og festlige måder. Du kan fx også bruge ispinde og sprøjte din marengs som en is, du kan lave hjerter, sprøjte tal eller bogstaver, kun fantasien sætter grænser. Se fx de marengskyllinger jeg har lavet her. de er altså ret så søde til påske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *