Heksefingre til din halloweenfest
Heksefingre har været et hit til halloween i flere år og nu fik jeg endelig prøvet kræfter af, med at lave dem selv. Jeg synes heksefingre er helt geniale til kaffe/dessert- bordret til halloween og så er de ikke specielt svære at lave. Her får I mit bud på virkelig ulækre (lækre) heksefingre.
Det skal du bruge til heksefingerne
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 1 stort æg
- 1 spsk vaniliesukker
- 200 g mandler som du blender til mel eller bare færdig mandelmel
- 200 g hvedemel
- Rød marmelade uden klumper
- smuttede mandler som evt er flækket på langs
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker godt sammen
- Tilsæt æg og pisk igen
- Kom vaniliesukker mel og mandelmel i, og pisk det til en ensartet masse
- Stil dejen i køleskab i mindst 30 min og gerne længere. Dejen skal være kold og hård før du laver heksefingerne. Hvis du har travlt, kan du godt smide dejen en kort tur i fryseren. Og omvendt kan den også holde sig et par dage i køleskabet.
- Rul dejen ud til tynde pølser og læg dem på en bageplade med bagepapir (de skal være lidt tyndere end man lige regner med, da de flyder lidt ud i ovnen
- Tryk den ene ende lidt flad, put lidt marmelade på og placer en halv mandel som negl
- Tryk to steder på fingeren så du får to knoer frem
- Lav et par riller med en urtekniv, så det kommer til at ligne knoer
- Bages i en forvarmet ovn på 175 grader i ca 10 min
- Lad dem køle af på en rist
- Opbevares i en lufttæt beholder
Find meget mere inspiration til halloween lige her
Og husk at du er mere end velkommen til at følge med på min instagram Lykke_Lykke.dk og min facebookside lykke-lykke, hvor jeg dagligt poster nye billeder som du kan blive inspireret af.