Pusleunderlag DIY

Pusleunderlag

Sy nemt dit eget pusleunderlag

Et godt pusleunderlag skal for mig:

 • Være nemt at pakke ned og tage med, uanset om jeg skal i svømmehallen, på café, på ferie, en tur i naturen eller på besøg hos familie og venner
 • Være til at tøre af på begge sider, så jeg ved det altid er hygiejnisk 
 • Være blødt at ligge på for baby

Det skal du bruge til dit pusleunderlag:

 1. tekstilvoksdug 
 2. pladevat
 3. skråbånd
 4. evt et lille stykke elastik (Brug evt en hår elastik)

Mit pusleunderlag er 60×38, hvilket jeg synes har en passende størrelse. Men du kan lave det i præcis den størrelse du ønsker.

Jeg har syet pusleunderlaget i tekstilvoksdug på begge sider, da det er nemt at tørre over med en klud og man kan spritte det af. Når man er på farten og skal skifte baby på fx en græsplæne eller andet underlag, der godt kan være lidt beskidt, er det virkelig rart, at man bare lige kan tørre det over i stedet for at skal vaske det, hvilket man er nødt til hvis det var lavet i bomuld. 

Nogen vil måske tænke at tekstilvoksdug ikke er så rart for baby at ligge på, men jeg lægger altid en stofble mellem pusleundetlaget og baby, så det er ikke noget problem. Det har altid fungeret helt optimalt for mig. 🙂 

Sådan gør du:

 • Klip to lige store stykker tekstilvoksdug (61 x 39cm)
 • Klip et stykke pladevat (61×39 cm)
 • Klip alle hjørnerne runde (så er det nemmere at sy skråbåndet på)
 • Læg tekstilvoksdugen vrang mod vrang og læg pladevatten i mellem de to stykker tekstilvoksdug
 • Sy alle 3 lag sammen 
 • Klip nu sømrummet af pusleunderlaget (Så tæt på syning som du kan komme)
 • Fold skråbåndet rundt om kanten på pusleunderlaget og sy det fast
 • Sy evt en elastik fast i den ene ende, som du kan bruge til at folde pusleunderlaget sammen med

Pusleunderlag

Pusleunderlag
Jeg har syet et lille læderlook mærke på pusleunderlaget. Jeg synes det ser en smule mere eksklusivt ud;)

Pusleunderlag

Pusleunderlag
Pusleunderlag i min hjemmesyet pusletaske:) Du kan finde mønstret på tasken her

Rigtig god fornøjelse

(Jeg er godt klar over at det nok ikke er den mest korrekte måde at sy pusleunderlaget på, men det FUNGERE, og så synes jeg, at kanten rundt bliver pænest på denne måde, og sidst men ikke mindst, det er NEMT 😉 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *