Huskeliste til inden fødslen

Babyklar

Huskeliste til inden baby melder sin ankomst?

Min termin begynder efterhånden at nærme sig (sidst februar) og jeg kan godt mærke, at redebyggeriet for alvor er indtrådt. Jeg har selvfølgelig rigtig mange af tingene klar fra da Caroline blev født, som jo kun er halvandet år siden, men derfor er der stadig nogle ting jeg skal have styr på, og så har man vel også altid lyst til at købe lidt nyt og lækkert:) 

Jeg skriver dette indlæg for selv at få et overblik over hvad vi mangler, men også i håbet om at kunne gøre det nemmere for dig som fx førstegangs mor. 

Her er huskelisten over de ting jeg var glad for at have hjemme med Caroline eller rettere sagt jeg vil blive glad for at have alle disse ting hjemme denne her gang. Det var nemlig ikke alle tingene jeg havde hjemme da Caroline blev født, men nogen af tingene købte vi hen af vejen, men det havde bare været meget nemmere og virkelig rart, hvis vi havde haft dem med det samme. Så det har vi i hvert fald denne her gang;)

(Husk dette indlæg er helt subjektivt og det er derfor ikke sikkert at du er helt eing;) )

 • Barnevogn inkl myggenet og regnslag (Elsker vores Stork barnevogn. Kan købes i Ønskebørn)
 • Sleepbag (Vi er kæmpe fan af vores sleepbag. Den er lidt dyr, men virkelig alle pengene værd. Den kan købes hos Ønskebørn)
 • Babydyne 1 stk (Jeg foretrækker dog både at have en sommer- og vinterdyne. Så har man også en ekstra hvis der er uheld)
 • Lagner 2 stk
 • Vådliggerlagen (Skåner madrassen for uheld, og så er det meget nemmere at vaske et vådliggerlagen, end hele madrassen)
 • Babysengetøj 2 stk (man behøver ikke pudebetræk, da baby ikke skal bruge pude)
 • Vugge, bedside crib eller hvad man nu er til. Til Caroline havde jeg en bedside crib, som hun sov i om natten. Den passer dog ikke særlig godt til vores seng, som er en MALM fra IKEA. Der er nemlig en stor ramme på sengen, som gør at der kommer et ret træls hul/mellemrum mellem sengen og bedside cribben. Derudover havde jeg ret ondt i en periode efter fødslen og jeg havde meget svært ved at komme ud af sengen, når jeg først skulle forbi en bedside crib. Derudover var vi rigtig glade for den. Men denne her gang har jeg tænkt på at købe et stativ med vuggefunktion hvor liften passer i fra Babynor. Synes de ser ret smarte ud.
 • Babynest (Fantastisk opfindelse. Du kan læse mere om den her “Hvorfor købe en babynest” )
 • Autostol (Kan anbefale Cybex Aton Q)
 • Pusletaske (En helt almindelig rummelig taske kan sagtens bruges i stedet for en pusletaske)
 • Babyalarm (Kan anbefale NeoNate, den er vi rigtig glade for)
 • Sutter (Vi havde bare de forskellige sutter fra gratis pakkerne. Det var fint at starte ud med, når man jo ikke ved om baby overhovedet vil tage sut eller hvilken sut. Vi var så heldige at MAM sutten hittede herhjemme)
 • Sutteflaske (Det er rart at have bare en enkelt sutteflaske klar, til nødsituationer)
 • Ammeindlæg (De eneste der fungerer for mig, er engangsammeindlæg fra Pigeon. De fungere egentlig ligesom et bind. De har tape på bagsiden, som holder dem på plads i amme-bhén. De har en bagside som et bind, som gør at mælken ikke bare fiser lige igennem. Og når de er brugt, smider man dem bare i skraldespanden)
 • Amme-bh’er (Her vil jeg anbefale Carriwell)
 • Ammepude (For nogen er den meget vigtig, men jeg har aldrig brugt én)
 • Store bind til dig selv efter fødselen, hvis du skulle bløde meget, hvilket mange gør. 
 • Skråstol (Vi elsker vores Nomi højstol, den kan bla. købes hos Ønskebørn)
 • Savlesmække (De er virkelig rare at have hvis du har et gylpebarn. Det er trods alt meget nemmere at skifte en savlesmæk end en body)
 • Puslebord (På badeværelset har vi et væghængt og på 1. sal har vi et Hensvik fra Ikea)
 • Puslepude 
 • Blespand/bleposer (Jeg synes ikke blespandende kan holde på lugten, så vi bruger bleposer og går ud med dem med det samme. Ved godt det ikke er alle der har mulighed for det, men hvilken blespand der gør det bedst, ved jeg desværre ikke)
 • Stofbleer (Minimum 30 stofbleer. Tror vi har ca. 50 og hvis du ikke vasker KONSTANT så er det ikke for mange. Du finder hurtigt ud af hvor glad du vil blive for ALTID at have en stofble inden for rækkevidde. Og den lille nyfødte synes ofte bare det er rarest at lave kanonslag uden ble på, så der står tis og bæ om ørene på jer begge, og så er én stofble altså ikke nok til sådan en lektion 🙂 )
 • Badekar
 • Badeindsats
 • Bleer (Libero bleer str. 1 er altså bare de bedste, og så har de en lille streg foran som tager farve når den bliver våd. så er det så dejlig nemt at se om baby har tisset. I de større størrelser kan jeg anbefale bleer fra Rema 1000)
 • Badeolie
 • Vat (Jeg synes vat var det rareste at vaske den sarte nyfødte numse med. Det var først efter et par måneder jeg gik over til at bruge skumvaskeklude)
 • Zinksalve
 • Tættekam (Hvis baby får arp)
 • Babypudder
 • Næse saltvandsdråber (Altid noget man skal bruge sent om aftenen eller i weekenden, hvor det er umuligt at få fat i, så gør dig selv den tjeneste at have det på lager)
 • Næsesuger
 • Sikkerhedsvatpinde
 • Neglesaks (I starten kan man nuldre babys negle, men hurtigt synes jeg vi fik brug for en saks)
 • Termometer med bøjelig spids (Det er virkelig ikke sjovt at undvære, hvis du er nervøs for at din baby pludselig har feber)
 • Brystpumpe (Hvis du er en af dem, som har meget mælk, vil du blive rigtig glad for en brystpumpe, så du kan malke ud og putte det overskydende mælk i fryseren, til senere brug)
 • Bæresele (Kan varmt anbefalde Ergobaby. Perfekt når baby kun vil være hos dig og du trænger til at have begge hænder fri)
 • Slyngevugge (Perfekt til at få ro på baby)
 • Ammestol til natamning (Ikke noget jeg havde første gang, men det SKAL jeg have fat i denne gang. Det fungere på ingen måde for mig at amme i sengen)
 • Natlampe (uundværlig til de sene nætter, hvor du skal amme og op at skifte baby. Vi har en billig lyskæde fra Fakta som fungere rigtig godt)
 • Babytæppe (Perfekt til at pakke baby ind i i fx autostolen)
 • Babyhåndklæder (Du behøver ikke købe dyre babyhåndklæder med hætte på. Almindelige bløde håndklæder suger ligeså godt;) )

Dette er hvad der står på min huskeliste og det er ikke fordi jeg har glemt tøj til baby, men det kommer i et andet indlæg, ellers bliver det vist for meget på én gang:)

Jeg håber du kunne bruge listen. Husk at listen er lavet ud fra min erfarring og at det slet ikke er sikkert at du er enig;)

Og til jer der sidder derude og venter på jeres lille guldklump skal komme til verden, vil jeg bare sige held og lykke og ikke mindst GLÆD JER:)

Husk og følg med på min Instagram lykke_lykke.dk og min facebookside lykke-lykke 

Her deler jeg dagligt ud af kreativeideer og gode råd til børnefamilier ❤️

 

2 tanker om “Huskeliste til inden fødslen

 1. Lise Hellegaard siger:

  En fin liste, som jeg stort set er enig i. Har to børn og 3 uger til termin med nr. 3 og har gjort et par erfaringer, som helt sikkert skal med i mit start-sortiment denne gang.
  1) Aloe Vera gel til røde numser- virker fantastisk og tørrer hurtigt på huden modsat den klæge zinksalve. Føtex har en fin økoudgave til næsten ingen penge.

  2) Til vask af den sarte babyhud kan man hos medico-grossister købe non-woven kompresser. Jeg bruger str 10×10 cm. De fås i 100 stk pakker til ca 30 kr for de billigste. Jeg har købt hos OneMed. De bruges på hospitaler til fx sårhygiejne samt stomipleje og er superbløde. Jeg vil ikke undvære dem denne gang.

  Bedste hilsner
  Lise

  • Lykke-Lykke siger:

   Hej Lise.
   Tusind tak for din kommentar. Det er helt sikkert noget jeg selv skal have prøvet af på min lille pige, som døjer med rød numse??? Tak for tippet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *