Udfordring med tandbørstningen?

Tandbørstning

Her er et par fif til en vellykket tandbørstning

Mon ikke I kender det. Det gode humør fejler absolut ingenting, lige indtil man finder tandbørsten frem. Hvorfor skal det bare være sådan en kamp, at få børstet tænder på de små? Vi er egentlig rimelig nemt sluppet herhjemme indtil nu. Men det sidste stykke tid er det begyndt at blive sværere og sværere at børste tænder på Caroline, som snart fylder 2 år. 

Vi startede allerede med at give hende tandbørsten inden hun fik tænder. Hun synes den var sjov og spændende at sidde og tygge i, hvilket jo var en super god start. Da hun fik sin første tand som 1 årig, var der heller ingen problemer, (da vi altså lige fik skiftet tandpasta til Jordan istedet for Colgate. Colgate var bestemt ikke nogen succes.) I en lang periode gik det rigtig fint, og når bare vi havde tålmodighed og var ekstra forsigtige når der var nye tænder på vej, så var der ingen problemer. Men fra hun blev ca 11/2 år, begyndte hun at arbejde imod. Mest af alt, virker det bare til hun driller os, med ikke at ville åbne munden. Og når vi så mere eller mindre tvinger hende til det, bliver hun selvfølgelig skide sur. Der er dog nogen ting der plejer at hjælpe ret godt. 

  1. Jordans tandbørstesang på mobilen. Det er en virkelig fin sang med nogen dyr, som hjælper hinanden med at få børstet tænder. Den er super sød og virkelig effektiv. Når vi er ca. halvvejs begynder hun dog alligevel, at drille os med at lukke munden og vil ikke åbne igen. Der plejer jeg at sige, at hvis ikke hun åbner, så tager jeg mobilen og slukker for sangen. Det virker altid (næsten) 😉 Se video her.
  2. Lader hende sidde med et spejl i hånden, så hun kan følge med inde i munden. Vi snakker om de ting hun har spist og ser om vi kan “finde” det i tænderne.
  3. Vi får begge en tandbørste og hun får så lov at børste mine tænder, mens jeg børste hendes. (Pas på, det kan godt gå lidt vild for sig 🙂 )
  4. Lader hende vælge hvilken tandbørste hun vil have børstet tænder med idag. (Vi har en del forskellige tandbørster at vælge imellem)
  5. Lader hende børste tænder på sin bamse, mens hun selv får børstet tænder. 

Det er nogen af de ting, vi bruger for at gøre tandbørstningen lidt lettere. Vi bruger dem lidt på krys og så en ordentlig omgang tålmodighed, så kommer vi nogenlunde fra det hver gang 😉
Jeg håber du kunne bruge nogen af fifene. Hvis du har andre gode fif, så skriv dem endelig i en kommentar.

God dag og god fornøjelse med tandbørstningen

Tandbørstning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *