DIY Flagranke

DIY Flagranke

DIY Flagranke: Sådan syer du din egen flagranke

Jeg har i dag brugt masser af tid på mit evighedprojekt. Nemlig at vaske tøj, rydde op, gøre rent, passe lillefisen, som trods alt har sovet nærmest hele dagen. Og ud over det, har jeg også lige fået syet denne fine flagranke. Det er ved at være et par år siden jeg syede min første flagranke, som var til min datters værelse. Siden da er der virkelig kommet mange flagranker ud af symaskinen. Det fantastiske ved flagranker er nemlig, at de er super dekorative, de er dejlig nemme og hurtige at sy og sidst men ikke mindst, så er de geniale til at få ryddet op i alle dine stofrester. Det smarte er nemlig at flagranken kan laves i lige præcis de mål du har lyst til og som passer til dine stofrester og så kan du lave ligeså mange flag, som der er stofrester til.
Flagranken fungere altså også rigtig fint som en sød lille hjemmelavet gave til fx barselsbesøget, barnedåb eller 1 års fødselsdag. 

Alt du skal bruge:

 • Stofrester
 • Skråbånd 18 mm

DIY Flagranke

Sådan gør du:

 • Start med at lave en skabelon i pap eller papir. Jeg synes det er rarest at skabelonen er lidt stiv, så er den nemmere at tegne rundt om. Min skabelon er inkl sømrum og måler 13×13,5, da jeg rent visuelt synes det er en fin størrelse
  DIY Flagranke
  Skabelonen
 • Tegn nu mønsteret af på vrangsiden af stoffet. (Jeg laver for det meste 7 flag på mine vimpler, det vil altså sige at du skal klippe 14 stykker. Men du kan lave præcis så mange du hr lyst til)
  DIY Flagranke
 • Når du har klippet alle flagene, lægger du dem ret mod ret og syr dem sammen
  DIY Flagranke
 • Klip nu spidsen af alle flagene (Så er de nemmere at lave en pæn spids på, når du vender dem)
  DIY FlagrankeDIY Flagranke
 • Vend nu retten ud, tryk spidsen ud med en hæklenål eller andet der kan komme helt ud i spidsen og stryg dem. Det gør dem altså meget mere elegante at de lige bliver strøget 
  DIY Flagranke
 • Nu er du ved at være klar til at sy skråbåndet på
 • Start med at folde skårbåndet på mindten og sy ca. 30 cm, som skal bruges til bindebånd
 • Sæt nu det første flag ind i skråbåndet og sy videre
  DIY Flagranke
 • Forsæt til der ikke er flere flag (Jeg plejer at lave ca 1 cm mellem hvert flag)
 • Når du har syet det sidste flag på, forsætter du med at sy ca. 30 cm hen ad skråbåndet, som også skal bruges til bindebånd
 • Jeg plejer at binde en knude yderst i hver bindebånd, hvilket jeg synes giver en pæn afslutningDIY FlagrankeDIY FlagrankeDIY FlagrankeDIY FlagrankeDIY Flagranke

 

Se det var virkelig nemt og du har nu den fineste hjemmelavet flagrange. Mon det bliver den sidste du syr. Jeg tvivler 🙂

Ps: Jeg anbefaler IKKE at hænge flagranken på sengen i fare for kvælning. Den fik kun lov at hænge der imens jeg tog billederne 😉

Rigtig god fornøjelse 

//Lykke

Manger du en ide til en hurtig hjemmesyet barselsgave så se lige de her vanvittig fine smække

2 tanker om “DIY Flagranke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *