Hyldeblomstsaft med rabarber

Hyldeblomstsaft med rabarber

Lækker hyldeblomstsaft med rabarber

Hyldeblostsaft med rabarber, det smager altså vanvittig godt! Der er bare ikke noget bedre end hjemmelavet hyldeblomstsaft om sommeren. Og når du så blander det med rabarber, så får du altså en saft med den smukkeste røde farve og den helt ægte smag af dansk sommer. Og der er altså ingen undskyldninger for ikke selv at lave sin hyldeblomst saft. Det tager vitterligt ikke mere en 10 min at bikse sammen, når man først har plukket blomsterne. Tag evt børnene med ud at plukke blomsterne og lad dem hjælpe dig med at lave saften. Min datter synes i hvert fald det var et kæmpe hit at få lov til at hjælpe. Dog skal du nok beregnede ca. det dobbelte af tiden 😛 Men hva´gør det, det er jo møg hyggeligt!

 

Det skal du bruge:

  • 40 hyldeblomstskærme
  • 1 kg rabarber
  • 3 øko citroner
  • 800 g sukker
  • 2 liter kogende vand

Sådan gør du:

Snit rabarberne, skær citronerne i tynde skiver og kom det i en skål sammen med hyldeblomstskærmene og sukker. Hæld 2 liter kogene vand over og rør rundt indtil sukkeret er opløst. Dæk skålen til med husholdningsfilm og sæt det i køleskab i 3-5 dage. 
Si nu saften fra og den er klar til servering. Saften skal fortyndes ca. 1-4 inden servering;)

Hvis ikke saften skal drikkes med det samme, så kan jeg varmt anbefales at fryse det ned i isterningebakker eller poser. Så kan det holde sig længe, det fylder ikke meget og det er nemt, bare lige at tage et par isterninger op i et glas og fylde lidt vand eller danskvand i. Og Wupti, så har du dig hurtigt en lækker forfriskende sommerdrik. 
Prøv også at servere saften som velkomstdrink til sommerfesten. Bland den med danskvand og pynt den fx med frosne bær. 

Hvis du ikke har plads i fryseren, kan du alternativt, putte to breve citroncyre i sammen med de andre ingredienser. Det forlænger holdbarheden. Når saften har trukket i køleskabet, hældes den på skoldede flasker, som efterfølgende er skyllet i atamon. Flaskerne stilles mørkt og køligt og kan på denne måde holde sig i et par måneder.

Rigtig god fornøjelse.
Prøv evt også min hyldeblomstsaft med citron, du finder opskriften lige her

Hyldeblomstsaft med rabarber

Hyldeblomstsaft med rabarber

Hyldeblomstsaft med rabarber

God sommer 🙂

// Lykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *