Besøg af sundhedsplejersken – Dårlig nattesøvn/den første skemad

Besøg af sundhedsplejersken

I dag får vi besøg af sundhedsplejersken, hvilket jeg har glædet mig meget til. De sidste par nætter har Mathilde nemlig vågnet lidt for ofte om natten, fordi hun har været sulten. Hun vågner ca. hver anden time for at spise og det ligner hende altså ikke. Hun plejer at vågne ved 2 tiden og så igen ved 6 tiden. Og det er jo virkelig lækkert. Så det kunne vi altså godt tænke os, at det snart blev sådan igen. Jeg føler lidt jeg ligner en omvandrende zombie for tiden. Jeg fungere virkelig ikke særlig godt uden min nattesøvn. Nogen gange kunne det altså virkelig være rart at kunne sætte mortitlen på pause og så få ladet 100% op. Få sovet en hel nat uden afbrydelser og når man så vågner om morgenen, så bare vende sig om på den anden side og sove videre bare fordi man kan og derefter stå op og gå i bad uden at skulle dele bruseren med to andre. Mon ikke der er mange der kender til det. Ja, især alenemødre må virkelig trænge til at kunne trække stikket. Shit jeg tager hatten af for alenemødre. Godt nok er jeg også rigtig meget alene med mine piger, fordi farmand er selvstændig landmand, som er lig med rigtig mange timers arbejde. Men vi er stadig to om rigtig mange ting og jeg ved, at jeg har en backup, hvis det hele er ved at brænde på.

Når sundhedsplejersken kommer skal vi snakke om “den første skemad”. Mathilde bliver nemlig 4 måneder på onsdag, så spørgsmålet er om hun måske snart skal prøve lidt grød, for at se om det kan hjælpe lidt på nattesøvnen. Hun sover som regel vildt godt om formiddagen, men fra klokken bliver ca. 5 om eftermiddagen, så begynder hun at være mere urolig og har ikke nemt ved at falde i søvn. Jeg er virkelig spændt på om grød kan gøre en forskel. Egentlig synes jeg, at jeg har rigeligt mælk og Caroline startede først med skemad, da hun var 5 måneder og det var egentlig mest for hyggens skyld. Hun sov nærmest igennem hver nat og virkede ikke til at mangle noget. Hun var på et tidspunkt oppe at sove 13 timer i steg uden mad om natten! Det var jo vanvittigt. Og der var vi vel og mærket ikke startet på skemad endnu. Det var altså bare på ren brystmælk. Så det undre mig jo lidt, hvis ikke Mathilde kan holde sig mæt i mere end 2 timer om natten. Det kan selvfølgelig også være hun ikke får tid nok til at spise sig ordentlig mæt. Jeg er nemlig SÅ træt og så skal jeg altså bare sove så hurtigt som muligt, efter hun nærmest er lagt til. Hmm, det kunne godt lyde lidt som en ond cirkel. Åh, det er altså der, at det er så dejligt at få besøg af sundhedsplejersken og lige få det hele vendt. Jeg har den bedste sundhedsplejerske, som altid får én til at føle, at man er en supermor og at man har jordens dejligste børn. Og det er selvfølgelig heller ikke helt ved siden af 😀 Det er den samme sundhedsplejerske jeg havde til Caroline, så jeg kender hende jo efterhånden ret godt og jeg glæder mig virkelig til hun kommer hver eneste gang. Hun spreder virkelig bare god energi og kommer altid med super gode råd. 🙂 Så nu må vi se hvad hun har af gode råd til Mathildes dårlige nattesøvn. Venter spændt. 

Hav en rigtig god dag

// Lykke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *