Verdens bedste hjemmelavet koldskål

Hjemmelavet koldskål

Denne her koldskål smager jo virkelig godt!

Koldskål hører sig altså bare sommeren til. Det kan vist ikke diskuteres. Men hvordan smagen af koldskål skal være, det vil nogen nok mene kan diskuteres. Men ikke herhjemme. Her skal den nemlig være hjemmelavet. For år tilbage købte jeg altid færdiglavet koldskål og synes det smagte vældig fint. Men jeg kan huske, at hver gang jeg besøgte min bror, lavede han altid hjemmelavet koldskål og gerne med blendet jordbær i. Er du vild det smagte godt.  For det første synes jeg det er meget hyggeligere at spise noget, man selv har stået og kredset om og for det andet smager det jo bare 1000 gange bedre end det man køber. Siden jeg fik min brors hjemmelavet koldskål første gang, har jeg prøvet at efterleve ham. Han har aldrig brugt nogen opskrift og han lavede ofte et nyt lille tvist. Men det fungerede altså bare gang på gang. Som sagt har jeg lige siden prøvet at efterleve ham og det er efterhånden blevet til rigtig mange liter hjemmelavet koldskål. Men jeg synes egentlig først at det er nu, at den sidder lige i skabet. Og jeg vil virkelig anbefale jer at prøve den. 🙂 Jeg er ihvert fald selv ret meget oppe at køre over den 😉

 

Opskrift på verdens bedste hjemmelavet koldskål

 • 6 æggeblommer
 • 1 dl sukker
 • 3 tsk vaniliesukker
 • 1 liter kærnemælk
 • 1 liter tykmælk
 • saft fra 1/2 citron

Tilbehør

 • Kammerjunker
 • Frisk frugt. Fx vandmelon, blåbær og jordbær

Sådan gør du:

 1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniliesukker stift
 2. Tilsæt tykmælken og vend det til en ensartet masse
 3. Kom nu kærnemælken i og vend det igen til en ensartet masse
 4. Smag til med citron (Lime kan også sagtens bruges)

Så er koldskålen klar til at blive nydt med kammerjunker eller frisk frugt på toppen. Personligt er jeg helt klar mest til frisk frugt på toppen, og gerne noget frugt med lidt bid i, som fx vandmelon og jordbær. Det er altså bare for lækkert. 

Velbekomme og god sommer

//Lykke

Hjemmelavet koldskål

Hjemmelavet koldskål

 

Måske de her lækre sundere dadelkugler også kunne have din interesse. De er perfekte til aftenskaffen og smager sindsygt godt 🙂

Dadelkugler
Dadelkugler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *