Tøsefest med sjove selvskabslege

Tøsefest

Tøsefest

Vi er lige kommet hjem fra svømmehallen, som var en stor succes for begge piger. Og hvis der er noget der med garanti kan gøre de to tøser helt bevidstløse, så er det altså sådan en tur i svømmehallen. De faldt begge i søvn, nærmest som vi satte dem i bilen og da vi kom hjem, kom de i hver deres barnevogn. Så nu skulle de altså gerne lige snuppe et par timers søvn SAMTIDIG for en gangskyld. Det satser jeg i hvert fald på. For nu har jeg anrettet mig her foran computeren med hjemmebagte boller og en dejlig varm kop kaffe. 🙂

Nå, men indlægget her vil jeg egentlig bruge til at fortælle lidt om vores tøsefest, som vi holdte for ca. 14 dage siden. Vi fejrede Mathildes navngivning, Carolines 2 års fødselsdag og min 30 års fødselsdag. Vi havde virkelig den bedste dag og intet manglede. Måske lidt mere sol, men det kunne gå an;) 

Gæsterne var inviteret til kl. 14, hvor der blev serveret boller, kaffe og kage. Jeg havde bagt slangeboller til børnene, svigermor havde bagt de lækreste boller til de voksne og så havde jeg lavet 3 jordbærtærter. Derudover serverede vi hjemmelavet syren/rabarbersaft blandet op med danskvand og så havde vi tilsat frosne jordbær, som fungerede som isterninger. Det hittede virkelig hos både børn og voksne og jeg tror der blev drukket mere end 10 liter. Og så havde det den fineste lyserøde farve, som passede helt perfekt ind i tøsetemaet;) 

Tøsefest - bolleslange
Bolleslange med tøseglasur 🙂 Super måde at gøre bollerne lidt sjovere på.
Jordbærkage
Jeg lavede 3 af de her super lækre jordbærtærter. Og så er de dejlige nemme og hurtige at lave 🙂
Barnevogn lavet ud af frugt
Nårh ja, så prøvede jeg også lige kræfter med en lille barnevogn lavet af frugt, nu vi også fejrede navngivning 😉

Gæsterne var også inviteret til aftensmad. Vi havde bestilt oste/pølsebord med brød og så havde jeg købt lidt mini frikadeller til børnene. Det var super lækkert og så var det virkelig nemt. Der er nemlig ikke noget værre, end at man skal stå i køkkenet og ordne mad når man har gæster. Så det kan altså varmt anbefales. Det gode ved oste/pølsebord er også at der ikke rigtig er noget der skal serveres varmt. Så man kan gå til og fra det som man har lyst. Det synes jeg virkelig er et plus. Jeg synes det er så hyggeligt, at man kan sidde og hygge med maden over længere tid.

Når man er inviteret til kl. 14.00 og så frem til efter aftensmaden, så kan det hurtigt blive en lang dag, hvis ikke man skal foretage sig andet end at sidde snakke og spise. Det kan især blive lidt kedeligt for børnene, så derfor havde jeg sammen med min søster lige fundet på et par sjove selvskabslege, hvor både børn og voksne kunne være med . Og det endte med at være en kæmpe succes og en super både at “få strukket benene på”. 

Legene bestod af:

  • Huskeleg
  • Sækkeløb
  • Ride på kæphest
  • Spise snørrebånd
  • Vælte vandflasker
  • Støvlekast

Vi lavede to hold. Drengene mod pigerne. Der blev kamp til stregen og hurtigt havde drengene taget føringen, men på et hængene hår endte det alligevel med at pigerne vandt 😀 Alle morede sig og det var en virkelig god og anderledes måde at være sammen på. Det er bestemt ikke sidste gang vi gør det. 

(Min plan var altså at jeg ville have uddybet hver leg med en lille forklaring i det her indlæg, men gæt hvad. Mine to tøser er altså bare eksperter i at sove på skift. For selvfølgelig vil Mathilde da ikke sove, nu hvor Caroline sover, selvom hun vel og mærket er dødtræt. Så nu sidder jeg igen med hende på armen og så tager alting bare lige dobbelt så lang tid. Så det må altså lige blive i et andet indlæg jeg forklare dem. De kommer hurtigst muligt;) )

Ha´en god dag

//Lykke

En tanke om “Tøsefest med sjove selvskabslege

  1. Pingback: Sjove lege til børnefødselsdagen. -Lykke-Lykke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *