Sjove selvskabslege

Sjove lege - fødselsdag

En sjov måde at “strække benene” på 😉

Ja, som I måske læste for en uges tid siden, så skulle det her indlæg have været en del af det her indlæg. Men med små børn i huset, lever vi højt under “Det vi ikke når i dag, det når vi nok i morgen” (Eller i næste uge) 😛 . Så her kommer det altså.

Selvskabslegende som vi brugte til en anderledes måde at strække benene på var:

 1. Huskeleg
 2. Spise snørebånd
 3. Vælte vandflasker
 4. Støvlekast
 5. Ride på kæphest
 6. Sækkeløb

Her er en lille guide til hvad vi brugte af redskaber og hvordan vi udførte legene:) Jeg håber det måske kan bruges til inspiration, hvis I mangler ideer til sjove lege til fx børnefødselsdagen.

 1. Huskeleg
  Du skal bruge:
  – 30-40 valgfrie ting, du kan gemme under et tæppe
  – Et stoppeur

  Den første leg var huskeleg. Vi havde fundet ca. 30-40 forskellige ting, alt fra tandpasta til en skruetrækker. Alle tingene blev lagt på terrassen med et stort tæppe over. Drengene var de første der skulle huske. Fra tæppet blev løftet fik de 30 sek. til at se alle tingene og derefter måtte de skyde løs med hvad de kunne huske i 1 min. De manglede kun 2 ting, så man kunne sagtens have fundet mere end de 30-40 ting. (Pigerne manglede kun 1 ting 😉 )

 2. Spise snørrebånd
  Du skal bruge:
  – Snørrebånd nok til dine gæster

  Anden leg var hvem der hurtigst kunne spise en snørebånd. Vi havde købt to poser snørebånd. Én med karamelsmag og én med lakridssmag, så var der lidt en enhver smag. Alle skulle have hænderne på ryggen og så var det ellers bare at spise det så hurtigt som muligt. Vinderen var det hold hvor alle deltagere var først færdige.

  Sjove lege - fødselsdag
  Spise snørrebånd 🙂

   

 3. Vælte vandflasker
  Du skal bruge:
  – 2 ølkasser
  – Et langt bradt
  – En masse flasker i 3 forskellige størrelser
  – En tennisbold (måske en større bold til de små børn)

  Trejde leg gjalt om at vælte vandflasker. Vi havde fundet en masse flasker i 3 forskellige størrelser. De største gav 5 point at vælte, de mellemste 10 point og de mindste 15 point. Derudover skal der bruges et langt brædde og to ølkasser at lægge det på. Flaskerne sættes vilkårligt og så fik hver spiller 3 kast med tennisbolden. Vi lavede en skudlinie for de voksne og én for børnene der var tættere på.

  Sjove lege - fødselsdag
  Vælte vandflasker 🙂

   

 4. Støvlekast
  Du skal bruge:
  – En stor gummistøvle til de voksne og en lille gummistøvle til børnene
  – Kegler til at afmærke startelinje samt det længeste kast

  De voksne skulle stå med ryggen til og kaste støvlen over hovedet. Børnene måtte kaste som de havde lyst. Så gjalt det ellers bare om at kaste længest. Det længeste kast hos både børn og voksne blev afmærket, så denne leg kunne altså ende uafgjort.

  Sjove lege - fødselsdag
  Støvlekast 🙂

   

  Sjove lege - fødselsdag
  Støvlekast 🙂

   

 5.  Springe på kæpheste
  Du skal bruge:
  – To kæpheste
  – Spande og haveredskaber til spring
  – Kegler til start og mål

  Den femte leg er total yndlings leg, nemlig at spring på kæpheste 😀 . (Jeg ELSKEDE den leg som barn! Vi havde dog ingen kæpheste, men det var det fedeste at bygge spring i hele haven, ud af alle mine forældres haveredskaber, og så se hvem der kunne springe højest) Til fødselsdagen havde min søster og jeg lavet to kæpheste. Vi havde klippet to hestehoveder ud i pap og sat dem fast på skaftet på vores gulvmoppe 😉 Legen gik ud på at få alle fra sit hold hurtigst igennem en kort springbane. 

  Sjove lege - fødselsdag
  Ride på kæpheste 🙂

   

 6. Sækkeløb
  Du skal bruge:
  – Sorte affaldssække
  – Kegler til afmærkning

  Der blev valgt 4 fra hvert hold, og så gjalt det ellers bare om at få alle fra holdet tur-retur hurtigst muligt:)

  Sjove lege - fødselsdag
  Sækkeløb 🙂

Som I nok kan se havde vi en fest uden lige. Jeg håber det kan bruges til lidt inspiration.
– Man får ikke andet fis end det man selv laver;)

Rigtig god dag.

//Lykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *