Blepose DIY

Blepose

Blepose, frugtpose eller legetøjspose. 

Ja, som jeg skriver i overskriften, så kan denne her pose altså bruges til rigtig mange ting. Jeg startede med at sy poserne, for at holde styr på bleerne i pusletasken, men de kan altså bruges til meget mere end bleer. Der er rigtig mange der også bruger poserne til eftermiddagsfrugten til børn der går i børnehave/skole, så gamle er mine børn bare ikke, at jeg bruger dem til det endnu. Men det kommer jeg helt sikkert til 😉

Jeg skal i sommerhus med pigerne og min mor i næste uge. Farmand har stadig travlt i marken, så jeg går herhjemme som græsenke, og trænger til lidt ferie/aflastning ;). Så jeg glæder mig helt vanvittig til en rigtig tøseuge i sommerhus med pigerne og min mor 🙂 Jeg er igang med at pakke og idet jeg skal til at pakke lidt lego til Caroline, så slår det mig, at det er jo genialt at pakke legoen i en “blepose”. Og der kan altså være mere Lego i sådan en pose, end man lige regner med. 
Der er altså ikke det poserne ikke kan bruges til, og så kan man jo lave dem i ligepræcis de mål man har lyst til:) De er vildt nemme og hurtige at sy, og så er det også en god måde at få brugt nogen af alle sine stofrester på, hvis altså man har sådan nogen liggende;)

Opskrift på blepose – Sådan gør du

 1. Klip for- og bagstykke. Mine bleposer laver jeg 23×30 cm inkl. 1 cm sømrum. Laver du dem lidt større kan du også nemt have vådservietterne der i 😉
  Blepose
  For og bagstykke klippet

   

 2. Zigzag begge stykker hele vejen rundtBlepose
 3. Læg stykkerne ret mod ret. Start 6 cm nede og sy siderne og bund sammen. (De 6 cm i toppen skal bruges til ombuk/løbegang)
 4. Fold sømrummet ind i begge sider på både for- og bagstykke. Pres det evt med et strygejern
  Blepose
  Sømrum foldet ind i siderne
 5. Buk nu halvdelen af de 6 cm i toppen ned på både for- og bagstykket og sæt knappenåle i
  Blepose
  Nu skal løbegangene syes

   

 6. Sy ombukket fast, så du nu har én stor løbegang på begge stykker
  Blepose
  Ombuk foldet ned til løbegangen

   

  Blepose
  Så er ombukene syet sammen til én løbegang på for- og bagstykke

   

 7. Sy nu midt i løbegangen så du får to løbegange
  Blepose
  Nu har du to løbegange

   

 8. Put anoraksnoren igennem de to nederste løbegange og bind en knude. Gør det samme i de øverste, men start fra den modsatte side. Og vupti, din pose er færdig 🙂
Blepose
Færdig blepose. Perfekt til en lille barselsgave som her 🙂
blepose
Blepose brugt til legoklodser 😉

Har du mon set min hjemmesyet pusletaske og pusleunderlag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *