Første uge efter endt barsel

Mors første uge på arbejde og Mathildes første uge i dagpleje

Indlægget indeholder reklame

Det er søndag og første uge af 2018 er ved at være gået. Den har budt på rigtig mange nye ting. Jeg er som sagt startet på mit nye arbejde, som jeg har været meget spændt på. Men jeg skal love for, at jeg er blevet bekræftiget i, at det var det helt rigtige for mig. Jeg har fået de skønneste nye kollegaer, arbejdsopgaverne er lige mig og så virker det bare til, at der er en rigtig god ånd i huset. Det kan kun blive godt. Og som jeg skrev i mit tidligere indlæg “Og det var så den barsel”, så er Mathilde også startet i dagpleje. Der har ikke været mulighed for nogen indkøring, men jeg har hele tiden haft fornemmelsen af, at det ikke blev nødvendigt. Tirsdag morgen kl. 06.45 kører jeg Caroline og Mathilde op til vores dagplejemor og jeg har virkelig den bedste mavefornemmelse. Vi kommer ind og pigerne får overtøjet af og inden jeg ser mig om, står begge piger inde ved al lejetøjet. Ingen af dem har nærmest tid til at sige farvel, men jeg får alligevel logget et kys og kram ud af dem begge. Jeg har ikke være der mere end 5-10 min og så er jeg ellers på vej på arbejde. Da jeg siger farvel, kigger Mathilde blot efter mig og så leger hun altså bare videre inde ved legekøkkenet. Den aflevering var nok den bedste start jeg kunne få på min nye hverdag. 

Sutten er fra Navnesutten.dk

Jeg henter dem igen kl. 16.00 om eftermiddagen og får den dejligste velkomst. Begge piger har haft den skønneste dag og der har ikke været det mindste med Mathilde. Og så fortæller min dagplejemor, at Caroline lige har været henne og give Mathilde et par krammer i løbet af dagen. Og der smelter mit moderhjerte altså. Jeg føler mig så heldig. Jeg har selvfølgelig de dejligste piger, men jeg er også ovenud taknemmelig for at de to tøser kan få et halvt år sammen i dagpleje og ikke mindst ved verdens bedste dagplejemor. Det er en kæmpe tryghed for Mathilde, at have Caroline ved sin side hele dagen og Caroline elsker at vise Mathilde alle tingene. Hun siger stolt hver morgen, at hun skal passe Mathilde, mens mor er på arbejde <3 

Der er også sket lidt nyt for Caroline. Hun er nemlig begyndt at sove indenfor hos vores dagplejemor, da jeg ikke har mulighed for at have to barnevogne med. Jeg har været meget spændt på hvordan det skulle gå, men absolut helt uden grund. Caroline vil hellere end gerne sove indenfor. Der sover de to store drenge nemlig også. Så når man sover indenfor, så er man én af de store og det er altså ret sejt. Så det går bare over alt forventling. 
Idag er Caroline med farmand ude at køre traktor. Hun kommer hjem, når hun skal sove middagslur og vi har snakket om, at hun skal prøve at sove middagslur i sin tremmeseng. Det bliver spændende om det går ligeså nemt herhjemme og ellers er det heldigvis ikke noget problem, fordi så kommer hun jo bare ud i barnevognen. Men det kunne være rart at hun kunne begynde at sove inde, så vi er fri for at slæbe to barnevogne med hvergang vi er nogen steder. 

Og appro, hver gang vi er nogen steder, så formår jeg nærmest hver eneste gang at glemme et eller andet. Og det er ikke sjælden, at det er en sut der bliver glemt. Mon ikke der er mange småbørnsfamilier der kan nikke genkendende til det? Og jeg oplever ofte at jeg aldrig får de glemte sutter igen. Og det er selvfølgelig klart. For hvis vi har været et sted med flere børn, så er det selvfølgelig ikke til at vide hvem der mangler den efterladte sut. Jeg har længe gerne ville have sutter med navne på, så der er en lidt større sandsynlighed for at holde styr på sine sutter. Jeg kan også huske hvordan vi ofte var i tvivl om hvilken sut der tilhørte hvem, da jeg gik i mødregruppe. Det problem er nemt at løse med et lille navn på sutten. Navnesutten.dk laver de fineste sutter med valgfri tekst. Så du kan altså også vælge at skrive alt muligt andet end barnets navn. De har rigtig mange forskellige sutter at vælge imellem. Og så kan du vælge om sutten skal være rund, symmetrisk eller anatomisk og om den skal være latex eller silikone. Min store pige Caroline har altid brugt MAM sutter, den har de desværre ikke, så jeg prøvede en fra Esska og den tog hun med glæde. Jeg ved udemærket at der stor forskel på hvad børn vil have af sutter og jeg ved, at det ikke er alle der er så heldige med, at det går så nemt.
Navnesutten.dk graverer dit barns navn på Navnesutten, så skriften ikke kan slides af og skriften holder sig flot kogning efter kogning og så opfylder alle sutterne EU-Standard EN 1400 og overholder derfor særlige krav til kvalitet, holdbarhed og miljø. Desuden er alle sutterne BPA-fri, PVC-fri og phthalatfri. Du kan også få selvlysende sutter. Dem tror jeg, at jeg skal have et par stykker af næste gang. Det er altså mega smart om natten. Jeg famler i hvert fald rigtig tit i blinde efter den skide sut. 

Det har bare alt i alt været en super god start på 2018 med masser af overskud og struktur. Jeg har for første gang lavet en madplan og det er bestemt ikke sidste. Det giver så meget overskud når man kommer hjem fra arbejde og man ikke først dér, skal til at finde ud af hvad man skal have og spise. Så jeg sætter mig ned i eftermiddag og laver madplan og skriver en indkøbsliste og så bestiller jeg alle varene på nemlig.com. Det er så nemt og tidsbesparende. 

Det har på ingen måder været ligeså hårdt at starte op på arbejde efter 2. barsel, som det var efter min 1. barsel med Caroline. Alt var nyt dengang og intet havde jeg prøvet før. Det eneste jeg ventede på hele dagen var at jeg fik fri, så jeg kunne komme ned efter hende. Sådan har jeg det på ingen måde nu. Og misforstå mig nu ikke. Men efter to barsler lige i rap, som har været intet mindre end fantastisk, så trænger jeg også til at komme igang igen. Og alt er kendt for mig hos dagplejemoren. Jeg kender alle rutiner og min dagplejemors værdier og jeg ved, at jeg ikke kan sende mine børn et bedre sted hen. Derfor har jeg ingen bekymringer ved at aflevere Mathilde. Ja, det er næsten for godt til at være sandt. Og det priser jeg mig virkelig lykkelig for. 

Rigtig god weekend til jer og jeg håber I også har haft en skøn start på 2018

//Lykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *