Sundere alternativ til den traditionelle banankage

Sundere banankage

Banankage uden sukker og mel og yderst børne- og babyvenlig 

Jeg var på besøg hos en god veninde og hun havde bagt en sundere banankage til mig. Den var vildt lækker svampet og smagte bare virkelig godt. Og så havde den en super fin konsistens. Og ikke at forglemme så var den uden sukker og mel. Jeg spurgte efter opskriften, for den måtte jeg altså selv prøve at lave. Jeg fik opskriften, som sjovt nok er fra min anden veninde, som er blogger, og de kender altså ikke hinanden. I min venindes opskrift er der tilsat honning og jeg tænker, at hvis min yngste datter på 10 måneder også skal må spise kagen, så må jeg finde på noget andet end honning. (Det anbefales jo at børn under 1 år ikke får honning) Derudover er det mandler der er blendet i min venindes opskrift og i “fare” for at der kommer et par større stykker mandler i dejen og der derved er risiko for at min datter får det galt i halsen, så har jeg erstattet det med mandelmel. Hvis ikke der er helt små børn der også skal have del i kagen, vil jeg helt sikkert hakke lidt mandler at putte i. Jeg elsker nemlig når der er lidt struktur i kagen:) 

Der er mange forældre der ikke vil have, at deres børn og især helt små børn, som fx min yngste datter på 10 måneder, får kage og søge sager. Hvilket jeg tildels også selv er tilhænger af. Men så er denne her kage altså genial. Den smager virkelig syndigt, men er det overhovedet ikke. Så tag endelig et stykke mere med god samvittighed 😉

Jeg håber du bliver ligeså begejstret for den som jeg er:)

Sundere banankage

Det skal du bruge:

 • 4 modne bananer
 • 2 dl mandelmel
 • 2 spsk havregryn
 • 4 æg
 • 2 tsk kokosolie i fast form
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk vaniliesukker
 • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du:

 1. Mos bananerne 
 2. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk det til en ensartet dej
 3. Hæld dejen i en form. Jeg brugte en silikone hjerteform, men du kan også bruge en almindelig springform beklædt med bagepapir
 4. Bages i ovnen i 25-30 min på 200 grader varmluft

Sundere banankage

Ønsker du chokolade på toppen, som jeg har gjort på denne, for det behøves der altså bestemt ikke. Men ellers kommer du blot lidt finthakket chokolade eller chokoladeknapper på toppen af kagen, når du tager den ud af ovnen hvor den stadig er varm. Så smelter chokoladen og du kan smøre det ud med en palet. 

Sundere banankage

 

Sundere banankage

Sundere banankage

Sundere banankage

Sundere banankage

Har du forresten prøvet mine dadelkugler, de smager altså også bare sindsygt godt. Se opskriften her

Du kan se min venindes opskrift her. Den er virkelig også god 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *